MA NUMESC VAJU OLGA NASCUTA DIN 25 IANUARIE 1954 lucrez din 1 iulie 1973, am 6 ani in grupa a II-a. As dori sa stiu daca pot intra in pensia anticipata si daca am dreptul sa lucrez in continuare. Va multumesc!
Daca va pensionati anticipat nu mai aveti dreptul de a presta activitate.
Daca aveti 6 ani de gr.2 reducerea varstei standard (59 ani si 8 luni) este de un an. Va puteti pensiona pentru limita de varsta in septembrie 2012.
Dupa data nasterii pensia limita de varsta vi se cuvine la 59 de ani si 8 luni, adica in septembrie 2013.
Dar deoarece lucrati din iulie 1973, adica aveti 38 de ani si 6 luni de stagiu de cotizare (calculat la 01.01.2012), iar stagiul complet de cotizare este de 29 de ani si 4 luni, inseamna ca ati depasit stagiul complet cu mai mult de 8 ani, ceea ce va da dreptul la pensie anticipata.
Dar nu mai puteti lucra, nu aveti voie sa cumulati salariul cu pensia anticipata.
Oricand doriti puteti iesi la pensie!
Sa aveti sanatate sa va bucurati de ea!
Pensionare anticipata
chis001
Buna seara !nascuta 1954 luna iunie 25,lucrez de la 1 septembrie 1974 si pana-n prezent feb 2013,v-as ruga sa-mi spuneti ma pot pensiona anticipat ,fara a fi ... (vezi toată discuția)