avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... contestarea recunoasterii paternitatii de catre ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

contestarea recunoasterii paternitatii de catre autorul sau

In urma cu 12 ani am recunoscut un copil ca fiind al meu dar in realitate acesta nu era al meu, eu incepand relatia cu mama sa cand era insarcinata in luna a-IV-a.Am facut acest lucru intrucat doream sa ma casatoresc cu ea.Dupa 5 ani de casnicie am divortat, dar in cererea de chemare in judecata la divort nu am facut referire la copil intrucat nu era in realitate al meu si nu era din casatorie.Copilul a ramas recunoscut de mine,eu figurand in certificatul de nastere ca tata.M-am recasatorit iar acum fosta sotie a introdus actiune de incredintare minor si pensie alimentara.Vreau acum sa fac o contestare la recunoasterea paternitatii care nu corespunde adevarului.Ma bazez pe art 58 din Codul fam,sau pe art 420 din Lg287/2009-Codul civil?Imi e suficienta proba cu martori?Sunt sigur ca daca as face adn ar iesi ca nu-i al meu,dar nu am bani pt expertize.Mai rau ca acum am aflat ca fosta ar renunta la pensie dar vrea in continuare ca copilul sa aibe stabilita filiatia fata de mine,lucru ce nu-l mai pot accepta.As avea sanse sa castig?
Cel mai recent răspuns: Dani12 , utilizator 11:38, 22 Iunie 2012
Pentru contestarea recunoasterii paternitatii , dvs. trebuie sa faceti proba.
Nu se admite proba cu martori. Si nu inteleg ce ati putea dvs.proba cu martori?
marius_25 a scris:

Ma bazez pe art 58 din Codul fam,sau pe art 420 din Lg287/2009-Codul civil?

Legea 71/2011 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil

Art. 47. - Stabilirea filiaţiei, tăgăduirea paternităţii sau orice altă acţiune privitoare la filiaţie este supusă dispoziţiilor Codului civil şi produce efectele prevăzute de acesta numai în cazul copiilor născuţi după intrarea lui în vigoare.
am avut azi infatisare,In intampinarea depusa de mine am aratat ca copilul nu e al meu si am facut contestatie la recunoasterea paternitatii.S-a stabilit o alta data pt studierea dosarului si am iinteles ca la acest termen vom discuta de probe.Reclamanta a intervenit ca actiunea e mai mult provocatoare ca se doresta ca minosrul sa-si poata face buletin ,cu toate acestea cere pensie si cheltuieli.Faptul ca s-a stabilit termen si ca vom discuta de probe inseamana ca mi-a admis cererea?Asta nu am inteles din pacate.Pot fi acuzat de fals in declaratii privind recunoasterea?Multumesc.
Faptul ca s-a dat termen pentru discutarea probelor inseamna ca se cerceteaza cererea dvs.
La termenul urmator dvs veti spune ce probe doriti sa administrati si care e scopul lor, la fel si fosta sotie. Admiterea/respingerea cererii este solutia finala, dupa administrarea probelor si dupa discutii pe fond. Nici o cerere timbrata nu se respinge pur si simplu.
Dvs puteti sustine ca ati fost in eroare relativ la copil, ca ati aflat dupa aceea adevarul, etc.
Relativ la fals in declaratii-putin probabil. Ati prestat intretinere minorului pana acum, deci sa judecam si altfel, care a fost avantajul dvs sa declarati fals?
buna ziua. am o intrebare. daca mama contesta paternitatea tatalui in instanta si tatal vine si recunoaste ca nu e copilul lui, judecatorul va admite actiunea sau va cere probe suplimentare cum ar fi testul de paternitate. va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema de stare civila - recunoasterea paternitatii TITANION TITANION In urma cu 5 ani m-am recasatorit, sotia, pe care o cunoscusem cu doi ani inainte avand un copil din afara casatoriei, acum in varsta de 17 ani. Din ... (vezi toată discuția)
Am recunoscut un copil care nu este al meu, iar acum, după divorț, fosta soție îmi cere pensie de întreținere pentru minor. ce trebuie să fac ca să demonstrez că nu e copilul meu? Marian100 Marian100 Buna ziua!Ma confrunt cu o problema mai delicata ,m-am casatorit cu o femeie care avea un copil nerecunoscut de tata ,de comun acord am decis sa-l recunosc eu ... (vezi toată discuția)
Mama divortata dar are copil cu alt barbat inutza13 inutza13 buna ziua, sora mea este separata de primul sot iar sentinta a aparut doar in noiembrie,adica acum 8 luni , ea acum are copil cu alt barbat ,ei fiind ... (vezi toată discuția)