avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cea mai buna solutie pentru o impartirea unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cea mai buna solutie pentru o impartirea unui apartament.

Buna ziua!
Vin cu o problema pe care ma tot framanta zilele astea si vreau sa o rezolv. Este vorba de o mosternire a unui apartament intre bunica mea si de cealalta parte unchiul si tatal meu. Bunica mea are un apartament si ar vrea ca sa-l imparta egal dupa moartea ei intre copii ei (tatal si unchiul). Problema este ca tatal meu este din o alta casatorie a bunicii mele iar el poarta normal numele tatalui sau. Ce metoda exista pentru a lasa apartamentul in mod egal intre cei 2 fii ai sai. Unul este dintr-o prima casatorie (tatal meu) iar al doilea din a doua din care a rezultat si apartamentul. Astept cu nerabdare un raspuns.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: rhad000 , utilizator 18:55, 16 Februarie 2012
daca tatal tau si unchiu tau sunt amandoi copiii biologici ai bunicii tale nu este nici o problema, au drepturi egale, fie prin testament fie si fara testament
Fara testament, unchiul e posibil sa aiba cota mai mare daca apartamentul bunicii a fost bun comun cu tatal lui. Daca bunicul e decedat ( tatal unchiului) , s-a dezbatut succesiunea dupa el ?
Din pacate inca nu s-a dezabatut succesiunea. Si intr-adevar apartamentul bunicii a fost bun comun cu tatal vitreg al tatalui meu. Iar tatal si unchiul sunt frati de mama.
Va multumesc!
Important de stiut daca bunica este casatorita si daca da, trebuie sa stim daca acel apartament este bun comun cu sotul sau. In situatia in care acest apartament este bun comun cu sotul bunicii, unchiul ar avea cota din imobil mai mare la final, dupa ce ar mosteni si partea tatalui sau natural, spre deosebire de tatal d-voastra care ar culege mostenirea numai dupa mama sa (bunica d-voastra)
Dar care ar fi cea mai buna modalitate pentru a imparti acel imobil in 2 parti egale. Intre tatal meu si unchiul meu. Se poate face un contract de vanzare cumparare. Pentru ca nu as dori sa se ajunga pana la mostenire deoarece partea tatalui ar fi mai mica.
Multumesc de raspuns!

Alte discuții în legătură

Tatal meu casatorit a decedat si am dezbatut mostenirea ( sotia ... filipconstantin filipconstantin Tatal meu casatorit a decedat si am dezbatut mostenirea ( sotia a primit 63% iar eu 37% din singurul bun un apartament) acum singurul frate al tatalui vrea sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune in doua cazuri aproape indentice. nechitaconst nechitaconst matusa sora tatalui meu a decedat in 2010 neavand copii succesiunea s-a facut in favoarea tatalui meu si fratele lui unchiul meu, ei fiind singuri succesori de ... (vezi toată discuția)
Problema mostenire DrThrax2010 DrThrax2010 am si eu o intrebare legata de o mostenire, bunica mea are mostenire un teren de 4166, care ea a avut 2 copii adica tata si unchiu, care ei au murit inaintea ... (vezi toată discuția)