avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune in doua cazuri aproape indentice.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune in doua cazuri aproape indentice.

matusa sora tatalui meu a decedat in 2010 neavand copii succesiunea s-a facut in favoarea tatalui meu si fratele lui unchiul meu, ei fiind singuri succesori de drept.
fiind vorba de un apartament ce urma sa fie vandut si neajunganduse la o intelegere cu pretul de vanzare problema sa tergiversat si pe 15.04.2012 moare si tatal meu.
cine mai beneficiaza de succesiunea tatalui meu avand in vedere ca au ramas,
4 copii, 2 din pima casatorie si2 din a doua si mama lor in fapt sotia defuctului.
mentionez ca fratele tatalui meu este in viata.
tot de succesiune este vorba dar acum in cazul decesului tatalui meu si cum am aratat mai sus santem 4 frati dupa tata 2din prima casatorie si 2 din a doua casatorie si sotia acestuia.... de ce procentaj beneficiem ca succesori :)
in cazul succesiunii tatalui dvs toti, cei 4 copii vor primi cote egale din masa succesorala indiferent de mama pe care o au (ei sunt toti copiii defunctului).
Sotiei acestuia ii vor reveni cote diferite in functie de provenienta bunurilor aduse la masa succesorala, daca acestea sunt dobandite in timpul casatoriei lor, ea va mosteni (ca si fiecare din cei 4 copii) 1/10 din jumatatea bunului dobandit impreuna cu sotul cealalta jumatate fiind a ei de drept. Daca sunt bunuri ale sotului dobandite inainte de casatoria lor fiecare mostenitor (sotia actuala si cei 4 copii ) va primi cate 1/5 din bun.
La masa succesorala a tatalui dvs se aduce si jumatatea de apartament mostenita de la matusa, care acum va reveni sotiei si copiilor in cote de 1/10. Daca nu s-au inteles in 2 la vanzare poate se vor intelege in 6 !
Mostenirea tatalui dvs. va fi culeasa de:

- sotia supravituitoare cu o cota de 1/4 din masa succesorala

- cei patru copii ai defunctului care impart in mod EGAL restul de 3/4 din masa succesorala.

In masa succesorala a tatalui dvs. intra jumatate din apartament (cealalta jumatate apartine unchiului).

Mai departe e matematica:
1/4 din jumatate de ap. = 1/8 din ap. (sau 4/32).
3/4 din jumatate de ap. = 3/8 din ap. (sau 12/32)

Unchiul are jumatate din ap. (16/32)
sotia defunctului are 4/32 din ap.
copiii defunctului au fiecare 3/32.

Ultima modificare: Duminică, 15 Iulie 2012
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sot mostenitor tmariuscop tmariuscop Am o matusa careia i-a murit sotul. Trebuie facuta masa succesorala? La masa succesorala, daca trebuie facuta, cine poate veni daca aceasta si nici sotul nu au ... (vezi toată discuția)
In cazul decesului unui barbat , mostenitorii , copii si mama ... dandin dandin In cazul decesului unui barbat , mostenitorii , copii si mama defunctului, la dezbaterea succesiunii vor sa dea o declaratie de renuntare la mostenire. In ... (vezi toată discuția)
Tatal meu casatorit a decedat si am dezbatut mostenirea ( sotia ... filipconstantin filipconstantin Tatal meu casatorit a decedat si am dezbatut mostenirea ( sotia a primit 63% iar eu 37% din singurul bun un apartament) acum singurul frate al tatalui vrea sa ... (vezi toată discuția)