avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Am mai pus aceasta intrebare pe forumul dvs. Am 60 de ani , sunt singura la parinti, care au decedat ,tatal in 2002 mama in 2008.Nu am gasit nici un act de proprietate .Singurul act este o procura generala lasata de mama mea prin care ma mandateaza sa -i reprezint interesele..Singurul loc unde este evidentiata proprietatea parintilor mei este registrul agricol al Primariei.Ce demersuri trebuie sa fac pentru a intra in drepturile de mostenitor? Daca va trebui sa merg in instanta care este procedura?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 12:21, 13 Februarie 2012
Mergeti la primarie si si solicitati anexa 24, acolo sunt inscrise toate proprietatile parintilor. Dupa acea mergeti la un birou notarial si dezbateti succesiunea
nu trebuie sa mergeti in instanta, trebuie sa mergeti la un notar public din circumscriptia judecatoriei unde parintii dvs si-au avut ultimul domiciliu cu:
-certificate de deces parinti
- certificat nastere al dvs
-certificat casatorie parinti
-certificat casatorie al dvs (daca este cazul)
-anexa 23 si 24 (eliberata de starea civila - primarie)
-certificat fiscal eliberat pe numele parintilor (cu taxele la zi, in care sa figureze imobilul pe care doriti sa il mosteniti)
- 2 martori (nu rude mai apropiate de gradul 3 cu dvs sau defunctii)
-anexa 5 eliberata de primarie pentru imobilul pe care doriti sa il mosteniti (certificat pentru atestarea posesiei sub nume de proprietar - tine loc de act de proprietate)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare vanzare teren extra vilan luputinel luputinel Ce acte am nevoie si de unde le pot elibera pentru vanzarea la notariat a unu teren extravilan.,..momentan detin titlu de proprietate pe numele tatalui meu ... (vezi toată discuția)
Intabulare apartament obtinut prin testament melcisor melcisor Buna ziua! Mama mea a primit prin testament de la un unchi un apartament. Unchiul a decedat. Va rog sa ma ajutati! Ce trebuie sa faca mama ca sa treaca ... (vezi toată discuția)
Succesiune macinic macinic Buna ziua, As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru dezbaterea succesiunii. Aceasta poate avea loc numai in judetul unde defunctul a locuit sau se poate ... (vezi toată discuția)