avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Detașări transfrontaliere - abordarea aspectelor practice ale detașărilor în UE și în state terțe

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se poate incheia contract de mandat sau trebuie CIM ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se poate incheia contract de mandat sau trebuie CIM ?

Buna ziua,
As avea o intrebare, eu si sotia mea avem un SRL la care amandoi suntem admin, dar eu prestez activitatea principala a firmei prin care se obtin veniturile. Am inteles ca in acest caz trebuie sa am contract de munca (pentru protectie sociala). Ar fi de-ajuns sa am un contract de mandat, adica sotia sa ma angajeze cu contract de mandat si sa ma plateasca pe comision in functie de realizari sau trebuie obligatoriu sa imi faca CIM ?
Mentionez ca lucrez la un birou.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:01, 13 Februarie 2012
Se poae face fie un contract de mandat , fie un contract de comision .. nu este obligatoriu sa aveti c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa colaborez (eu ca firma) cu o persoana fizica neautorizata? ddurlescu ddurlescu Exista alte metode de colaborare cu o persoana fizica in afara de angajare? Se poate incheia un contract de colaborare prestari servicii? Multumesc. (vezi toată discuția)
Tipul de contract incheiat de catre administratorul unui srl Bill Bill Salut! Intrebare: Va rog sa ma lamuriti daca administratorul unei societati comerciale cu raspundere limitata mai poate ramane angajat al acesteia cu contract ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca si tipuri de acordare a salariului Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Se poate incheia un contract individual de munca cu o firma dar in cazul salariului acesta sa se acorde in functie de veniturile firmei ... (vezi toată discuția)