Bună Ziua.
Sunt în concediu de creşterea copilului. Vreau să Vă întreb, dacă este vreo posibilitate de a înfiinţa o Intreprindere Individuală, sau SRL în această perioadă, sau trebuie să aştept terminarea concediului?
Mulţumesc
In mod cert trebuie să aşteptaţi până la terminarea ICC, în caz contrar, realizînd venituri trebuie să solicitaţi sistarea ICC şi acordarea de stimulent şi acest lucru depinzând de opţiunea pe care aţi făcut-o Cf. OUG 111/2010 şi a normelor sale de aplicare!
Pe perioada ICC nu puteţi realiza alte venituri!
Nu exista niciun text de lege care sa interzica asa ceva ... puteti participati la infiintarea unei I.I. sau SRL, dar nu trebuie sa realizati venituri supuse impozitului pe venit pe perioada CCC .
Pentru 2 ani, care se termina in mai 2013. Totuşi nu înţeleg cu veniturile realizate. Deci dacă am I.I-ul, am venituri şi cheltuieli, dar termin anul în 0 sau în minus, că am cheltuieli la început, se poate face? Sau la ce se referă exact venitul?
Bună Ziua.
Sunt în concediu de creşterea copilului. Vreau să Vă întreb, dacă este vreo posibilitate de a înfiinţa o Intreprindere Individuală, sau SRL în această perioadă, sau trebuie să aştept terminarea concediului?
Mulţumesc
Dar, daca sotia urmeaza sa primeasca indemnizatia, iar eu infintez un ii, va influenta cu ceva, va putea sa primeasca indemnizatia?
Multumesc!