avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot sa infiintez o Intreprindere Individuala in timp ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot sa infiintez o Intreprindere Individuala in timp ce beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Bună Ziua.
Sunt în concediu de creşterea copilului. Vreau să Vă întreb, dacă este vreo posibilitate de a înfiinţa o Intreprindere Individuală, sau SRL în această perioadă, sau trebuie să aştept terminarea concediului?
Mulţumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:32, 14 Martie 2012
In mod cert trebuie să aşteptaţi până la terminarea ICC, în caz contrar, realizînd venituri trebuie să solicitaţi sistarea ICC şi acordarea de stimulent şi acest lucru depinzând de opţiunea pe care aţi făcut-o Cf. OUG 111/2010 şi a normelor sale de aplicare!
Pe perioada ICC nu puteţi realiza alte venituri!
Nu exista niciun text de lege care sa interzica asa ceva ... puteti participati la infiintarea unei I.I. sau SRL, dar nu trebuie sa realizati venituri supuse impozitului pe venit pe perioada CCC .

Pentru ce durata a CCC ati optat ?
Pentru 2 ani, care se termina in mai 2013. Totuşi nu înţeleg cu veniturile realizate. Deci dacă am I.I-ul, am venituri şi cheltuieli, dar termin anul în 0 sau în minus, că am cheltuieli la început, se poate face? Sau la ce se referă exact venitul?
asover a scris:

Bună Ziua.
Sunt în concediu de creşterea copilului. Vreau să Vă întreb, dacă este vreo posibilitate de a înfiinţa o Intreprindere Individuală, sau SRL în această perioadă, sau trebuie să aştept terminarea concediului?
Mulţumesc

Dar, daca sotia urmeaza sa primeasca indemnizatia, iar eu infintez un ii, va influenta cu ceva, va putea sa primeasca indemnizatia?
Multumesc!

neamar:

Dvs. puteti sa infiintati cate firme doriti, sotia va primi indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate nicolai nicolai avem intreprindere individuala.activitatea deschisa. titularul sunt eu. sotia ma ajuta fara sai fac contract de munca. in 2-3 luni asteptam un beby. cum e ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil catalinhabet catalinhabet Detin o Intreprindere Individuala de 3 ani si primii ani am fost pe pierdere si ultimul an pe profit. Sotia nu este angajata si vreau sa stiu daca pot primi eu ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere a copilului pentru tata sinziasofiei sinziasofiei Copilul s-a nascut pe 28.02.2013 , mama a optat pentru 1 an de zile ccc. Am inteles ca trbuie sa stea si tatal o luna in ccc. Tatal in anul anterior nasterii ... (vezi toată discuția)