Am nevoie de un sfat in legatura cu executarea silita a Primariei.
1. Detin decizie definitiva si irevocabila de despagubire iar Primaria este cea care trebuie sa plateasca.
2. In urma actiunii de executare silita raspunsul Primariei este ca nu sunt bani in conturile special destinate pentru astfel de plati.
3. Am inteles ca dupa 3 luni de neplata trebuie sa recurg din nou la Tribunal (dupa 15 ani de judecata cu Statul) pentru deschidere proces de Validare a Popririi, insa ca acesta poate dura din nou ani de zile!!!
Intrebari:
a. Decizia de Validare a Popririi nu va schimba cu nimic realitatea ca Primaria nu vrea sa disponibilizeze fonduri in aceste conturi de executare. Atunci care este scopul acestui nou proces cu Statul??? Doar amanarea la nesfarsit? Se schimba cumva persoana poprita in urma acestui proces?
b. Daca nu se deschide proces de validare a popririi ce se intampla?
c. Inteleg din lecturi paralele ca exista anumite prevederi prin care Primaria este obligata sa directioneze fonduri in acest tip de conturi. Pare logic, avand in vedere ca fara aceste mecanisme Primaria nu ar plati niciodata nimic la nimeni pe motiv peren ca nu are fonduri excedentare. Care sunt aceste prevederi legale si in ce fel pot sa obtin castig de cauza, sa oblig Primaria sa plateasca.
d. Ar putea fi mai rapid si eficient sa ma adresez CEDO fara sa astept sa curga din nou anii hotiei si batjocurii Statului?
Sunt convins ca forumul are deja subiecte similare si voi citi cat mai mult in asteptarea raspunsurilor.
Ca sa va satisfac totusi cu un raspuns prtinent, si, "gi_jane" sa nu-l mai stearga, am cautat prin toate jurisprudentele disponibile, pe care eu va recomand una. Veti avea raspunsul.
Consultati OG Nr.22/2002 si apoi studiati si Sentinta Civila Nr.3037/07.12.2006 a Judecatoriei Roman jud. Neamt, si o sa constatati dece Primaria nu poate fi executata prin " poprire" din contul deschis la trezorariei, Executarea sulita trebuie indreptata impotriva persoanei fizice care va nedreptatit, acest fapt numai daca aveti un titlul executar.
Poate sa ma conteste cineva pentru afirmatiile pe care eu le voi face;; Greseala s-a petrecut inca din fasa, Actiunea nu trebuiea indreptata impotriva Primariei, pentru ca Primaria fiind o institutie de interes public si nu poate sta in judecata ca parata sau ca intimata, deasemeni si BEJ-urile nu pot sta in judecata. Exista jurisprudente in sensul aratat.
Explicatiile sa le caute cei ce vor sa-mi stearga acest mesaj. Cred cu toata credinta ca vor gasi exact ce eu am afirmat.. Cu bine eu va doresc succes.
La CEDO veti avea castig de cauza pentru ca instanta care va solutionat cauza avea obligatia sa ridice o astfel de exceptie din oficiul privind calitatea procesuala a partilor si raportul de drept procesual dintre parti, si, sa va indice de fapt cu cine sa va judecati.
Dv. vi s-a incalcat art.6(1) din CEDO " [..]..este iluzoriu si fara finalitate actul de justitie care restabileste o ordine de drept incalcata atata timp cat celui carui i se recunoaste un drept printr-o hotarare judecatoreasca nu este pus in situatia folosirii acestui drept prin executarea hotararii.[..] "
Validarea popririi
Katri
Bună ziua! Am depus la un executor judecătoresc o sentinţă civilă pentru a fi pusă în executare. Acesta a emis popririle pe toate conturile debitoarei. ... (vezi toată discuția)