avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce sanse ar avea o plangere penala impotriva ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce sanse ar avea o plangere penala impotriva primarului si prefectului, ...

Ce sanse ar avea o plangere penala impotriva primarului si a prefectului, pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanei?
Abuzul celor doi mai sus enuntati, consta in
- refuzul de a pune in aplicare o hotarare judecătoresca definitiva (emisa in urma cu 6 ani), vizand retrocedarea unui teren.
- refuzul de a plati cheltuielile de judecata.
- refuzul de a plati penalizarile de intarziere stabilite definitiv de catre justitie, desi au trecut aproape doi ani de la prima somație primita de la executorul judecătoresc.

Practic, imi este foarte teama de o posibila cârdășie intre unii justițiari si conducatorii institutiilor locale si judetele.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2024
Viorel Stancut, utilizator
Cel mai recent răspuns: anonimavocatnet , utilizator 16:48, 5 Octombrie 2024
sanse spre zero......doar mai puneti niste oameni la munca si mai taiati un copac pentru hartie

daca aveti hotararea judecatoreasca definitiva, avocatul trebuia sa va spuna ce sa faceti mai departe.........primaria aia are si ea un cont bancar......
Am scris foarte clar ca cele doua institutii refuza sa plateasca desi sunt de doi ani sub imperiul executarii silite.
Ce sa mai faca avocatul?

hob a scris:

sanse spre zero......doar mai puneti niste oameni la munca si mai taiati un copac pentru hartie

daca aveti hotararea judecatoreasca definitiva, avocatul trebuia sa va spuna ce sa faceti mai departe.........primaria aia are si ea un cont bancar......

executorul conform numelui executa.....somatiile sunt doar chestii de procedura.......refuza sa plateasca se merge pe poprire.....refuza sa puna in aplicare hotararea, se merge iar pe proces si penalizari pana la executarea hotararii.
Poprirea a fost desfiintata de catre instanta pe motiv ca nu pot fi poprite conturile unei institutii a statului intrucat ii perturba activitatea.
apel/recurs, cedo. cautati o organizatie nonguvernamentala care va poate ajuta. avocatul poporului, ombusamanul european, petitie la comisia europeana . plangere la inspectia judiciara si impotriva judecatorului, petitie presedintele romaniei, prim ministrului. incercati sa scrieti cum puteti singur. foarte trist. poate va ajuta info asta: Prin urmare, prevederile O.G. nr. 22/2002 nu pot fi invocate selectiv, in scopul de a conduce la exonerarea debitoarei de la executarea creantei stabilite printr-o hotarare definitiva. De altfel, asa cum a retinut si Judecatoria Sectorul 4 Bucuresti - Sectia Civila, prin Sentinta civila nr. 9546/2014, ``interpretarea dispozitiilor O.G. nr. 22/2002 nu poate fi de natura sa conduca la o imunitate de executare silita, iar art. 2 din O.G. nr. 22/2002 prevede o obligatie in sarcina debitorilor. Pe de alta parte, interpretarea contrara, a inlaturarii posibilitatii executarii silite a obligatiilor in cazul institutiilor bugetare, ar constitui o incalcare a principiului egalitatii in fata legii, precum si a dreptului de proprietate al creditoarei``. Executarea unei hotarari judecatoresti trebuie considerata ca facand parte integranta din proces, in sensul art. 6 din Conventia europeana pentru stabilirea drepturilor omului. Dreptul la instanta ar fi iluzoriu daca ordinea juridica interna din cadrul statului contractant ar permite ca o hotarare judecatoreasca definitiva si obligatorie sa ramana inoperanta in detrimentul uneia dintre parti (Cauza Sacaleanu vs. Romania, Hotararea din 6 septembrie 2005; Cauza Virgil Ionescu vs. Romania, Hotararea din 28.06.2005). Asadar, intemeindu-se cu buna-credinta pe dispozitiile Codului de procedura civila, dar si pe cele ale O.G. nr. 22/2002, mai sus analizate, creditorul urmaritor poate obtine o hotarare judecatoreasca de validare a popririi, care sa ii permita, in limitele legii, sa recupereze cel putin o parte din creanta cuvenita.

Sursa: EuroAvocatura.ro, Executarea silita a institutiilor publice. Recuperarea sumelor datorate prin procedura de validare a popririi, Publicare la data de 11 Feb 2022, Coordonator avocat Marius-Catalin Predut, titular MCP Cabinet avocati. [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu impotriva statului - validarea popririi - tert poprit trezoreria - calitate procesuala pasiva catalin2011 catalin2011 Buna ziua ! Am nevoie de ajutor : a) in a demonstra ca in executarea silita impotriva Statului Roman - prin Ministerul Finantelor reprezentat de DGFPS (exista ... (vezi toată discuția)
Mai poate fi obligata o institutie publica din romania sa puna in aplicare o hotarire judecatoreasca definitiva ? florin1960 florin1960 Ma lovesc de urmatoarea situatie : Conducatorul unei institutii publice refuza de peste doi ani sa puna in executare o hotarire judecatoreasca definitiva in ... (vezi toată discuția)
Validarea popririi Katri Katri Bună ziua! Am depus la un executor judecătoresc o sentinţă civilă pentru a fi pusă în executare. Acesta a emis popririle pe toate conturile debitoarei. ... (vezi toată discuția)