Imi puteti spune va rog ce instanta este competenta sa judece aceasta cerere, in contradictoriu cu cine , ce acte trebuie sa depun in sustinerea cererii si care este efectiv procedura de judecata?
Trenuie urmata vreo procedura prealabila inainte de introducerea cererii la instanta in sensul ca ar trebui mai intai sa primesc de la autotitatea competenta o decizie de respingere si apoi sa ma adresez instantei de judecata?
Multumesc.
Trebuie sa indepliniti procedura prealabila. Adica sa formulati o cerere si sa o adresati institutiei, prin care sa solicitati plata retroactiva a indemnizatiei pentru cel de-al doilea copil.
In termen de 30 de zile trebuie sa primiti un raspuns, daca nu il primiti sau daca este negativ, abia atunci va puteti adresa instantei de contencios administrativ.
Imi puteti spune cu cine ma judeca in contencios? Pe cine chem in judecata? Cererea si raspunsul le-am depus/l-am primit de la Agentia Judeteana pentru plati si inspectie sociala.
Din punctul dvs de vedere de la ce data se naste dreptul la actiune pt acordarea retroactiva a indemnizatiei pt al doilea geaman, tinand cont de Ril-ul existent