avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Instanta competenta sa judece cererea pentru acordarea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Instanta competenta sa judece cererea pentru acordarea retroactiva a indemnizatiei pentru mamele de gemeni

Imi puteti spune va rog ce instanta este competenta sa judece aceasta cerere, in contradictoriu cu cine , ce acte trebuie sa depun in sustinerea cererii si care este efectiv procedura de judecata?
Trenuie urmata vreo procedura prealabila inainte de introducerea cererii la instanta in sensul ca ar trebui mai intai sa primesc de la autotitatea competenta o decizie de respingere si apoi sa ma adresez instantei de judecata?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: c_m , utilizator 12:33, 17 Iunie 2013
Trebuie sa indepliniti procedura prealabila. Adica sa formulati o cerere si sa o adresati institutiei, prin care sa solicitati plata retroactiva a indemnizatiei pentru cel de-al doilea copil.
In termen de 30 de zile trebuie sa primiti un raspuns, daca nu il primiti sau daca este negativ, abia atunci va puteti adresa instantei de contencios administrativ.
Imi puteti spune cu cine ma judeca in contencios? Pe cine chem in judecata? Cererea si raspunsul le-am depus/l-am primit de la Agentia Judeteana pentru plati si inspectie sociala.
Chemati in judecata Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala iar instanta competenta sa judece acest litigiu in fond este tribunalul.
Din punctul dvs de vedere de la ce data se naste dreptul la actiune pt acordarea retroactiva a indemnizatiei pt al doilea geaman, tinand cont de Ril-ul existent
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
c_m, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde pot sa contest o decizie a agentiei judetene de plati? GabiM26 GabiM26 Tatal meu a obtinut o decizie favorabila in instanta bazata pe articolul 11 Decret-Lege nr. 118/1990 care spune: \\\\\\"persoanele care fac dovada, prin ... (vezi toată discuția)
Procedura prealabila restituire taxa poluare gigelas gigelas Buna seara, Va rog,sa-mi spuna si mie cineva,daca mai este nevoie de parcurgerea procedurii prealabile (cu AFP ) in cazul cererii de restituire a taxei de ... (vezi toată discuția)
Actiune restituire taxa poluare- cu sau fara procedura prealabila? gigelas gigelas Buna ziua, Va rog un raspuns clar si concret: Exista cineva care a facut o actiune in instanta de Contencios Administrativ,pentru restituirea taxei de ... (vezi toată discuția)