Sumele primite de conducatorii auto pentru acoperirea cheltuielilor de transport si cazare in tara sau strainatate in interesul serviciului, se iau in calcul la calcularea pensiei aliementare?
Eu cred ca diurnele sunt suplimentarea cheltuielilor de intretinere a celui ce merge in deplasare. Legal pentru calculul pentru pensia de intretinere minor se ia veniturile prevazute in contracul individual. Diurnele sunt periodice si numai pe perioada de deplasare in interes de srviciul, consider ca nu pot fi luate in calcul ca venituri permanente,,, Nu am gasit nici in legislatia veche nici in cea noua ca aceste diurne sunt luate la calculul pensiei de intretunere minor.
Or, cand nu merg in deplasare trebuie sa promovez actiune de diminuarea obligatiilor de plata..:)
Daca este asa, de ce avocata fostei sotii a fratelui meu (pt. ca el este in cauza) a solicitat de la societatea la care este angajat, o adeverinta cu toate veniturile inregistrate in ultimele 12 luni.
Societatea a completat o adeverinta de venit cu salariul net incasat de fratele meu in ultimele 6 luni si i s-a comunicat ca nu este suficient deoarece s-a schimbat Codul Fiscal. Este adevarat?
Numai veniturile ce prezinta caracter de continuitate, cert, permanent pot fi avute in vedere de catre instanta de judecata , in vederea stabilirii pensiei de intretinere.
Diurnele sunt venituri destinate exercitarii unei activitati lucrative .
Nici primele , premiile , recompensele, unele sporuri , alte venituri destinate exclusiv exercitarii profesiei nu sunt retinute de catre instanta de judecata,cand este stabilita obligatia legala de intretinere.