avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calcul pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calcul pensie alimentara

Buna seara.
In anul 2010,in urma unui divort cu minori,in care dosar eu am fost in calitate de pirit mi s-a calculat o pensie alimentara pe care o platescevident si astazi.
Insa,exista( am constatat ce-i drept cam tirziu) niste diferente intre extrasele de cont ce reflecta salariul net virat pe cardul meu de salarii de catre unitate si sumele pe care unitatea le-a pus la dispozitia judecatoriei ca raspuns la adresa judecatoriei trimisa catre unitate.
In adresa judecatoria cerea sa se puna la dispozitie pe ultimele 6 luni veniturile nete + premiile incasate de mine.
In aceasta perioada am avut multe delegatii platite dar pentru care nu am decontat transportul si cazarea. Aceste delegatii s-au platit de catre unitate si sumele le-am incasat.
Diferentele constatate reprezinta valoarea delegatiilor si a orelor de munca grea( spor de 25% variabil de la o luna la alta,fct de orele realizate) platite de catre unitate mie,conform ordinelor de deplasare din perioada respectiva.
Mai clar,colegii mei, au adunat si venitul net de pe card si valoarea premiilor incasate de mine si valoarea delegatiilor,au facut o medie pe 6 luni si apoi au impartit rezultatul la 4.
Valoare calculata de mine pentru pensie era de putin mai mult de jumatate din suma pe care o platesc acum,respectiv de 600 lei.
Asadar intreb totusi.
Este normal un astfel de calcul? Este corect sa se adune la acest calcul al pensiei alimentare si valoarea delegatiilor?
Va intreb pentru ca vreau sa intreb in scris angajatorul cum motiveaza existenta acestor diferente.
Deci eu nu am nimic impotriva faptului ca trebuie sa-mi asum obligatii financiare fata de copilul meu si deci sa-i platesc pensie alimentara, dar ma simt furat de niste pupatori in "..." de SEF.
Avocatul meu in timpul procesului nu a luptat pentru calculul pensiei alimentare,practic nu a aparat corect interesele mele.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:31, 24 Septembrie 2014
Mergeti la biroul care a emis adeverinta si rugati sa elibereze o adeverinta cu veniturile nete pe care le-ati incasat cu titlu de salariu iar alte venituri sa fie defalcate pentru ca judecatorul sa poata aprecia asupra caracterului permanent al acestora si asupra cuantumului pensiei.
Daca aveti deja o hotarare definitiva si puteti obtine o adeverinta cu venituri mai mici puteti solicita instantei reducerea pensiei in raport de venituri.Sporurile se iau in calcul la pensie, insa diurna ,nu.
Pensia de intretinere se raporteaza la venitul net realizat.

Veniturile sporadice cum sunt primele, premiile , recompensele, sporurile , diurnele nu sunt retinute pentru plata pensiei de intretinere.

La calcularea cuantumului pensiei de întreţinere nu se iau în considerare decât veniturile obţinute in mod constant, nu şi cele întâmplătoare: cele pentru ore suplimentare, indemnizaţiile de deplasare, de transferare, de concediere şi, în general, sumele care nu au caracter permanent, cum sunt şi salariile compensatorii, în cazul disponibilizării debitorului pensiei.

Veniturile nete reprezinta acele venituri care intra efectiv în patrimoniul debitorului obligatiei de întretinere sub forma unei sume de bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara a minorului lili_73 lili_73 Sumele primite de conducatorii auto pentru acoperirea cheltuielilor de transport si cazare in tara sau strainatate in interesul serviciului, se iau in calcul ... (vezi toată discuția)
Urgent!!! calcul pensie de intretinere angajat mai ContSters332562 ContSters332562 Lucrez in MAI. Pentru stabilirea pensiei alimentare pentru un minor se poate lua in calcul pe langa salariu...si sporurile + premiile pe ultimele 6 luni? ... (vezi toată discuția)
Urgent _salariul net luat in calcul pentru pensie alimentara tonica tonica Deoarece intentionez sa dau in judecata pe tatal copilului meu pentru pensie alimentara asi vrea sa stiu ce venituri intra in calcului salariului net. Sa fiu ... (vezi toată discuția)