avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... diurna pentru deplasarea in strainatate, acordata unui ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

diurna pentru deplasarea in strainatate, acordata unui salariat, intra la calculul pensiei de intretinere minor?

O societate acorda unuli salariat salariu de baza in lei, dar si o diurna, in valuta, stabilita pentru fiecare zi, pentru deplasarea si intretinerea sa in strainatate la locul de munca (in Spania).
Salariatul are un minor pentru care urmeaza sa se stabileasca pensia de intretinere.
Problema care se ridica este daca la stabilirea pensiei de intretinere pentru minor, instanta va lua in calcul si diurna mentionata, sau doar salariul de baza?
Am rugamintea sa-mi indicati si temeiul juridic al afirmatiilor din raspunsurile dvs.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 22:45, 17 August 2011
La calcularea cuantumului pensiei de întreţinere nu se iau în considerare decât veniturile obţinute, nu şi cele întâmplătoare, cum sunt: cele pentru ore suplimentare, indemnizaţiile de deplasare, de transferare, de concediere şi, în general, sumele care nu au caracter permanent. ( Art. 409 ultimul alineat C.p.c.)

Puteti vedea si
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent!!! calcul pensie de intretinere angajat mai ContSters332562 ContSters332562 Lucrez in MAI. Pentru stabilirea pensiei alimentare pentru un minor se poate lua in calcul pe langa salariu...si sporurile + premiile pe ultimele 6 luni? ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara robertpetrescu robertpetrescu Buna ziua, As dori sa stiu daca in cazul platii unei pensii alimentare unei minore este corect ca instanta sa supuna procentului stabilit , si veniturile ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere aaalinaaa99 aaalinaaa99 buna ziua ,as vrea sa stiu daca sporul pentru conditii deosebite de munca se include in castigul de munca ce se ia ca baza de calcularea pensiei de ... (vezi toată discuția)