avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia de intretinere

buna ziua ,as vrea sa stiu daca sporul pentru conditii deosebite de munca se include in castigul de munca ce se ia ca baza de calcularea pensiei de intretinere?
nu reusesc sa gasesc Decizia de indrumare a Plenului Tribunalului Suprem nr.19 din 5 noiembrie 1964...ma poate ajuta cineva?
multumesc
Cel mai recent răspuns: moni82 , utilizator 10:25, 22 Noiembrie 2008
Si pe mine ma intereseaza asta. In cazul meu se numeste spor de pericol.
eu am gasit undeva ....se precizeaza ca se iau in calcul numai veniturile cu caracter permanent...adica spre exemplu sporul de vechime...sa zicem..dar mi-ar trebui sa stiu exact unde se afla stipulat...
si eu am auzit ca nu s-ar lua in calcul sporul pentru conditii deosebite insa nu gasesc legislatie, am intrebat peste tot insa nimeni nu ma poate lamuri.
Chiar nu inteleg de ce este asa de complicata legea si nu spune clar cum este
In practica judiciara s-a decis ca, la calcularea cuantumului pensiei de întreţinere nu se iau în considerare decât veniturile obţinute, nu şi cele întâmplătoare: cele pentru ore suplimentare, indemnizaţiile de deplasare, de transferare, de concediere şi, în general, sumele care nu au caracter permanent, cum sunt şi salariile compensatorii, în cazul disponibilizării debitorului pensiei (Î.C.C.J., Secţia civilă şi de proprietate intelectuală, decizia nr. 3317 din 25 aprilie 2005)
Am cautat si am gasit solutia legala prin care sporul pt conditii deosebite de munca nu intra incalcul la stabilirea pensiei de intretinere. De asemenea, atat un vaocat cat si un judecator mi-au dat dreptate.
Deci, In practica s-a decis ca nu sunt incluse in notiunea de castig din munca, conform art. 409 alin. 7 sporurile care au ca scop de a da celor incadrati in munca posibilitatea de a preveni sau de a inlatura efectele daunatoare pe care le au asupra organismului omenesc anumite conditii deosebite e munca, diurnele si indemnizatiile cu destinatie speciala.
Chiar daca au caracter permanent, ele nu intra in calculul pensiei alimentare.
Sper ca v-am fost de folos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara robertpetrescu robertpetrescu Buna ziua, As dori sa stiu daca in cazul platii unei pensii alimentare unei minore este corect ca instanta sa supuna procentului stabilit , si veniturile ... (vezi toată discuția)
Retinere pensie alimentara din spor conditii deosebite? sorin2008 sorin2008 Buna ziua, Am tot citit pe forum cum se retine pensia alimentara, insa nu am gasit situatia mea. Venitul meu este comus din: 1.salariul de incadrare+spor ... (vezi toată discuția)
Veniturile din ore suplimentare ( cu caracter nepermanent) se executa silit ? ciocotisanradu ciocotisanradu Sunt profesor. Pe langa incadrare am si ore suplimentare precum si salarul de merit ( 15%) Am retineri din salar in executare( de la FISC ) Scoala unde ... (vezi toată discuția)