avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Retinere pensie alimentara din spor conditii deosebite?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Retinere pensie alimentara din spor conditii deosebite?

Buna ziua,
Am tot citit pe forum cum se retine pensia alimentara, insa nu am gasit situatia mea.
Venitul meu este comus din:
1.salariul de incadrare+spor vechime+spor de conditii deosebit de periculoase (TBC-conf.Ordin 721/2005)+spor pentru ore suplimentare.
2. de 2 ori pe an beneficiez de prima.
3. odata pe an beneficiez de salariul al 13 lea.

Hotararea spune " 33% din venitul net realizat, lunar"
Din studierea forumului am inteles ca nu se opreste pensia alimenatara pentru prima si salariul al 13-lea.
Avand in vedere ca sporul de conditii deosebit de periculoase (TBC) este acordat in baza unei legi speciale si se acorda deoarece exista riscul imbolnaviri cu bacilul Koch care are efecte daunatoare asupra organismului omenesc, trebuie inclus la plata pensiei alimentare?
Mii de multumiri anticipat.
sorin2008 a scris:

Hotararea spune " 33% din venitul net realizat, lunar"

Codul civil.
Art. 4. - Este oprit judecatorului de a se pronunta, in hotararile ce da, prin cale de dispozitii generale si reglementare, asupra cauzelor ce-i sunt supuse.

Dupa parerea mea, un judecator care, in loc sa calculeze el pensia lunara cuvenita minorului (suma calculata pe baza veniturilor cu caracter de continuitate si incadrabila in limita maxima prev de lege) nu face altceva decat sa ia limita maxima prevazuta de lege in procente si o puna chior in hotarare, lasandu-l pe contabil sa "judece" el mai departe (sa stabileasca contabilul din ce anume se calculeaza) face orice dar numai judecata nu...

Cu toate acestea asemenea hotarari au ajuns la moda si nu le recureaza nimeni.

Asa ca, intrebati-l pe judecator (sa va lamureasca el dispozitivul ca noi degeaba ne dam cu parerea ca n-are valoare. Nici a mea si nici a contabilului).

Multumesc de raspuns, dar nu pot momentan sa apelez la un judecator pentru ca ar dura prea mult si i-mi trebuie urgent sa stiu, pentru ca eu hotarasc cum sa opresc pensia si nu as vrea sa gresesc sau sa opresc prea mult tocmai la mine.

Poate cineva ma poate lamuri cat de cat
Daca va uitati in Codul fiscal, aveti toate sansele sa ajungeti la ideea ca trebuie sa aplicati procentul şa toate veniturile dv. aratate mai sus, caci venitul la care se refera hotararea, in cazul in care nu e specificat, e intreg venitul dv., deci, chiar si cel din jocuri de noroc!
Daca ati fi cerut in proces sa platiti numai din veniturile care au un caracter de continuitate, fara prima aceea si al 13-lea salariu, aveati ceva sanse...
Asa insa, un jude s-a pronuntat nelegal, dupa parerea mea, caci a spus din venituri, cand nu din toate veniturile se calculeaza pensia.
Conform Cod fiscal, sunt asimilate salariilor "drepturile de solda lunara, indemnizatiile, primele, premiile, sporurile si alte drepturi ale personalului militar, acordate potrivit legii".
Nu cred ca as lasa astfel o hotarare de plata pensie, ca nu e obligatia mea de platitor sa-mi bat, rup si distrug neuronii ca sa determin ce-ar trebui sa fac. Odata ce, ca si contribuabil, ii platesc pe altii sa faca asta pentru mine.

Astfel, daca doriti puteti plati numai din salariu si spor, fara al 13-lea si fara prima, urmand ca, in caz ca nu-i convine creditorului, sa faca o contestatie sau sa incerce sa va execute pe cat crede el si sa faceti dv. contestatie...
Si acolo sa dovediti macar ca nu se calculeaza din venituri care nu au caracter constant.
Ori, dupa caz, introduceti o micsorare pensie... cum credeti.
Mii de multumiri pentru raspunsuri.
Am hotarat dupa multe informatii si am acceptul a 2 judecatori ca procedez corect.
1.din sporul de conditii deosebite nu trebuie sa se opreasca pensia de intretine
2.au fost procese pe aceasta teama si nu a castigat cel care a dat in judecata

AVETI GRIJA CUM SE OPRESTE COTA PROCENTUALA PENTRU PENSIE TATICILOR.
DACA AM REUSIT SA NU PLATESC PENSIE SI DIN SPOR ASTA NU INSEAMNA CA , COPII VOR AVEA DE SUFERIT.
PENTRU EI MUNCESC SI TRAIESC, DAR AM SA LE DAU LOR SI NUMAI LOR MAI MULT, SPER CA TOTI TATICI NU SI VOR UITA COPII
1. De ce?
2. Si cine era cel care a dat in judecata?

Alte discuții în legătură

Pensia de intretinere aaalinaaa99 aaalinaaa99 buna ziua ,as vrea sa stiu daca sporul pentru conditii deosebite de munca se include in castigul de munca ce se ia ca baza de calcularea pensiei de ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie intretinere minor 2011 alexia22 alexia22 buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri referitoare la problema mea. am deschis proces pt majorare pensie intretinere impotriva fostului ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara conico conico buna ziua! as dori sa stiu care este procentul de pensie alimentara pentru un copil dintr-o casatorie anterioara a iubitului meu! el a divortat prin 2004, ... (vezi toată discuția)