avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Drepturile calatorului cu avionul
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Drepturile calatorului cu avionul

Buna seara,

Am o intrebare referitoare la un bilet de zbor deja achiatat. Din cauza conditiilor meteorologice respectiv ninsoare abundenta trenurile nu circula de la Iasi la Bucuresti. Deci practic sunt in imposibilitatea de a ajunge la aeroport. Nu am masina si nici o posibilitate de a ajunge altfel.
Agentia care mi-a vandut biletul refuza sa reprogrameze zborul meu la o alta data pe motiv ca a fost facut check-in. Deasemenea nu-mi este restituta suma achitata.
Care sunt drepturile mele? Ce pot face?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 12:06, 14 Februarie 2012
nu se mai poate face nimic dupa ce s-a facut check in. daca nu ajungeti in aeroport pierdeti biletul si banii

de ce ati cerut la agentie check in online si v-ati grabit? daca ati cumparat biletul de la o agentie de turism incercati sa vorbiti direct cu compania de zbor ... desi slabe sanse.

orientati-va la autocar sau gasiti un bilet de avion pe ruta iasi-bucuresti (e ceva mai scump decat trenul ... dar ajungeti in jumatate de ora la bucuresti).
Am trimis un email la compania de zbor. Nu locuiesc in Iasi ci la 70 Km departare. Nu circula nimic spre Iasi
sorinflorentin a scris:

Buna seara,
..........
Care sunt drepturile mele? Ce pot face?
Multumesc


ANPC a pus la dispozitia consumatorilor linii telefonice speciale pentru reclamarea abuzurilor. Pentru a avea un raspuns exact in ceea ce priveste situatia dvs. va recomand sa sunati la telefonul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Iasi 0232/278.233.
[ link extern ]
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua in luna iulie anul trecut am cumparat de la o agentie ... Radulavynya Radulavynya Buna ziua In luna iulie anul trecut am cumparat de la o agentie de turism online 3 bilete de Avion pe ruta Bucuresti - New York si retur. A intervenit ... (vezi toată discuția)
Drepturi pasageri zbor anulat maranos76 maranos76 Buna ziua! Am 2 săptămâni am avut o serie de probleme cu un zbor care s-a decalat si apoi a fost anulat, si as dori sa ştiu daca pot cere compensaţii de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! de doi an de zile am achizitionat un pachet turistic ... maranos76 maranos76 Buna ziua! De doi an de zile am achizitionat un pachet turistic cu o agentie de turism in vederea efectuarii unei excursii de 6 zile in Israel. Din cauza ... (vezi toată discuția)