Comisia de receptie a stabilit prin procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor o valoare mai mare a cladirii decat ce aflata in contabilitate.
Astfel in contul 231 am o valoare de 10000 lei, iar in procesul de receptie valoarea cladirii este de 10500 lei.
Cum fac inregistrarea in contabilitate tinand cont de faptul ca la sfarsitul lunii imi ramane contul 231 creditor cu suma de 500 lei.???!!! #-o
Pot sa tratez diferenta ca pe o reevaluare a cladirii?, astfel incat sa nu raman cu 231 creditor?
Sumele enuntate sunt orientative.
Va multumesc pentru ajutor. Astept raspuns cat mai urgent.
Este adevarat ca este o greseala. In momentul in care s-a facut receptia, agentul economic avea balanta contabila din care reiesea clar valoarea stransa in contul 231. Si totusi surpriza in momentul in care a ajuns procesul verbal de receptie finala a cladirii la mine. Valoarea trecuta in acesta era mai mare decat cea din contabilitate.
Prectic procedura mi se pare greoaie in sensul ca trebuie anulat procesul verbal, intrunita comisia si emis alt proces verbal pe valoarea corecta (ce din 231).
Ma gandeam daca este vreo posibilitate legala a.i. sa fac macar in contabilitate
212 = 231 10000 lei
si
212 = 105 500 lei - aici incercam sa consider ca fiind o reevaluare.