avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cum facturez?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cum facturez?

Firma mea din RO inregistrata in ROI presteaza servicii de reparatii pentru echipamente (motoare) si factureaza catre firma producatoare din Germania (serviciile se presteaza efectiv in RO si catre clienti din RO).
Firma producatoare are contract de service cu firme din RO carora le-a vandut bunurile si refactureaza serviciile firmei mele.

Avand in vedere ca este o activitate constanta, trebuie sa consider sediu fix in RO si sa facturez cu tva?
Sau art 133.alin 7 a)?

Atat firma din Germania, cat si firma mea din RO au cod valid de tva.

Sunt in mare incurcatura.

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2012
contabil20, utilizator
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 15:36, 14 Februarie 2012
alineatul de care vorbiti dvs. se refera la persoane nestabilite in UE.
in cazul de fata factura se elibereaza fara tva, locul prestarii serviciului fiind considerat a fi germania, chiar daca producatorul la randul sau refactureaza aceste servicii catre alte firme din romania.

trebuia sa facturati cu tva daca producatorul din germania avea un sediu fix in romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva colectat ionescu45 ionescu45 Firma A din Romania presteaza servicii pentru firma B (sediul in Romania).Serviciile sunt prestate in Italia. Firma A emite factura catre firma B cu sau fara ... (vezi toată discuția)
Neplatitor de tva- cum facturez? ramo1305 ramo1305 Buna ziua! Daca o firma este neplatitoare de TVA, si furnizeaza servicii si marfa firmelor din Romania dar si din strainatate, cum va factura serviciile ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii intracomunitare daniela62 daniela62 Buna ziua, rog ajutor pentru incadrarea corecta a prestarii de servicii. SC inregistrata in Romania, platitoare de TVA, inregistrata in ROI, presteaza servicii ... (vezi toată discuția)