am avut pe o perioada de 6 luni un contract de comodat pentru un camion ,chiria pe luna =o ron ,in acea perioada am platit proprietarului suma de 1500 euro ,cu chitante doar,urmand sa mai facem un contract de inchiriere pe trei luni pentru suma de 50euro/luna.au trecut deja 2 luni de cand am facut contractul si m-am trezit cu o notificare ca reziliaza contractul si ca am de plata 100 euro plus 2800 de euro ,nerecunoscandu-se suma de 1500 euro platita anterior .va rog sa-mi spuneti ce am de facut?
in contractul de inchiriere ce suma scrie exact? 50 de euro? daca da, atunci nu ii datorati decat aceasta suma calculata pe lunile in care ati avut incheiat acest contract. Pentru perioada cand ati avut contract de comodat nu ii datorati nici o suma si nici nu va poate cere nici o suma chiar daca dumneavoastra i-ati platit ceva.
in contractul de comodat nu am avut de platit nimic iar in contractul de inchiriere trebuia sa platim 50 euro/luna dar noi ii dadusem avans ,cu chitante ,dublu exemplar doar ca el nu mai recunoaste suma de 1500 euro dar nici nu poate justifica sa fi prestat ceva pentru banii aceia ,am platit avansul pentru ca el avea nevoie de bani si eu de buna credinta l-am ajutat acu ce-mi ramane de facut?
pentru suma de 1500 euro am primit chitante ,normal ca au fost in dublu exemplar ,doar ca a fost platita suma in avans ,proprietarul nu mai vrea sa recunoasca ,eu am crezut ca-l ajut ,el avand nevoie de bani dar el nici nu poate face dovada altei prestari pentru noi ca sa justifice chitantele semnate si stampilate
iarotrans a scris: au trecut deja 2 luni de cand am facut contractul si m-am trezit cu o notificare ca reziliaza contractul
Este indeplinita conditia de reziliere? Pentru ca trebuie sa fie o conditie scrisa in contractul de inchiriere.
Pe chitante ce scrie? Contravaloare a ce? Adica, pentru ce se presupune ca i-ati dat acei bani? Din moment ce aveti chitantele el trebuie sa recunoasca faptul ca a primit acei bani, pentru ceva anume...
In baza carui contract pretinde 2800 euro? Pentru ca in baza contractului de comodat nu poate...
Nu prea puteti primi un sfat pertinent pe forum deoarece trebuie citite contractele pe care le-ati incheiat... :(