Ce valoare juridica are o chitanta de mana? Situatia: vreau sa inchiriez un apartament. plata avansului si a chiriei se va face cu chitanta de mana. este o modalitate normala si platitorul are sanse bune de recunoastere in instanta in cazul in care acest lucru nu este recunoscut de cel care a primit banii ??. adica eu dau niste bani si singura dovada ca i-am dat este acea chitanta facuta in dublu exemplar si semnata de ambele parti.
E mai bine decat nimic.:-/Sigur ca preferabil este facut totul la notariat,prin avocati,da'...decat sa fie doar pe incredere,mai bine macar sa ai asa ceva.
diana, draga, vezi ca urla civilul din biblioteca,
E buna dom'le si chitanta de mana care dovedeste plata chiriei .. dar ea trebuie scrisa in intregime de cel care primeste banii ... sau macar sa aiba la final sintagma "bun si aprobat" si semnatura lui.
Contractl de inchiriere trebuie facut in dublu exemplar.... chiar daca e facut "de mana".
Contractul de inchiriere se face in 3 exemplar, unul ramane la sectia financiara:(
In cazul in care se face contract, pt. ca nu s-a facut vorbire despre acesta pana la ultima postare a lui nea' Gavril:))
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Contract chirie
iarotrans
am avut pe o perioada de 6 luni un contract de comodat pentru un camion ,chiria pe luna =o ron ,in acea perioada am platit proprietarului suma de 1500 euro ,cu ... (vezi toată discuția)