avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Banca poate detine un act de intabulare in original?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Banca poate detine un act de intabulare in original?

In urma ca 4 ani am cumparat un imobil cu credit ipotecar. Actele de vanzare -cumparare s-au incheiat la banca in prezenta unui notar agreat de banca. Acelasi notar s-a ocupat de intabularea imobilului. Zilele trecute am cerut sa vad documentele de la dosarul meu de credit. La dosar exista o copie a incheierii de intabulare. De catre directorul de credit al sucursalei mi s-a spus ca actul in original se afla la banca si ca sunt indreptatiti sa-l detina intrucat au drept de ipoteca asupra imobilului. M-a indrumat, pentru obtinerea unui alt exemplar al incheierii de intabulare sa ma adresez notarului care a facut actele (?!). Incheierea de intabulare se elibereaza in mai multe exemplare? As dori sa adresez bancii o solicitare in scris prin care sa confirme ca detine acest document in original si sa mi se explice clar procedura de la incheierea contractului de credit. Va rog ajutati-ma cu recomandari din lege privind redactarea acestei solicitari catre banca.
Apreciez sincer profesionalismul de care dati dovada. Violeta Dima
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 14:36, 6 Noiembrie 2008
Încheierea de întabulare, în cazul expus, este actul prin care se dispune întabularea dreptului dumneavostră de proprietate asupra imobilului şi totodată a dreptului de ipotecă în favoarea băncii asupra aceluiaşi imobil, pentru garantarea creditului acordat. Este firesc ca banca să reţină închirierea. Dovada întabulării o reprezintă extrasul de CF eliberat ulterior. Puteţi solicita un exemplar (chiar şi în copie) de la notar sau de la bancă.

Puteţi fi sigur că banca deţine dovada întabulării. În lipsa ei fie nu ar fi achitat preţul, fie, dacă l-a achitat, ar umbla cu limba scoasă după dovada întabulării dreptului de proprietate şi ipotecă.

Liviu S.Bordaş

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru pastrat de banca miha006 miha006 Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie: Am cumparat un apartament cu credit ipotecar de la banca. Cand s-a facut incheierea de intabulare pe numele meu, ... (vezi toată discuția)
Impozit antecontract de vanzare-cumparare apartament apu apu Buna ziua, am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament. Pe langa taxele notariale, mi s-a solicitat si am achitat impozitul de 2%, ... (vezi toată discuția)
Intabulare tardiva contract vanzare-cumparare cu ipoteca uri uri In 2003 am incheiat un contract de vanzare - cumparare cu plata facut prin credit. Imobilul a fost ipotecat. Din legea cadastrului am vazut ca aceste contracte ... (vezi toată discuția)