avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare tardiva contract vanzare-cumparare cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare tardiva contract vanzare-cumparare cu ipoteca

In 2003 am incheiat un contract de vanzare - cumparare cu plata facut prin credit. Imobilul a fost ipotecat. Din legea cadastrului am vazut ca aceste contracte sunt intabulate din oficiu. in contract este prevazuta o conditie rezolutorie negativa care spune ca in termen de 60 de zile de la incheierea contractului trebuie sa prezint incheierile de judecatorului de carte funciara, altfel partile revin la starea de dinaintea incheierii contractului. In ce conditii se poate face intabularea tardiva, daca exista acesta clauza?

V. Dima
Cel mai recent răspuns: uri , utilizator 11:52, 28 Septembrie 2008
Daca ati cumparat imobilul cu plata prin credit bancar, nu are sens sa va faceti dvs probleme, deoarece, chiar daca in contract scrie ca dvs trebuie sa prezentati bancii documentele privind efectuarea intabularii, in realitate se ocupa banca prin notar de indeplinirea acestui lucru.:D
De altfel, notarul public, dupa cum veti putea citi in Legea cadastrului ( daca tot ati studiat-o=D>), este obligat sa depuna la Biroul de cadastru si publicitate imobiliara ( CF) actele prin care se transmit sau se constituie drepturi reale imobiliare, in ziua incheierii actului respectiv sau cel tarziu in urmatoarea zi lucratoare.
Solicitati un extras de carte funciara pentru informare de la Biroul de carte funciara unde este intabulat imobilul si veti vedea ca imobilul este deja intabulat pe numele dvs, iar ipoteca in partea a 3-a a extrasului de Cf, notata in favoarea bancii.
multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare in original la banca? bogdanucom bogdanucom In urma contractului de vanzare -cumparare cu ipoteca de la banca, intabularea in original ramane la banca? (vezi toată discuția)
Banca poate detine un act de intabulare in original? uri uri In urma ca 4 ani am cumparat un imobil cu credit ipotecar. Actele de vanzare -cumparare s-au incheiat la banca in prezenta unui notar agreat de banca. Acelasi ... (vezi toată discuția)
Cadastru pastrat de banca miha006 miha006 Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie: Am cumparat un apartament cu credit ipotecar de la banca. Cand s-a facut incheierea de intabulare pe numele meu, ... (vezi toată discuția)