Buna ziua!Am primit hotararea judecatoreasca pe 23 dec. 2011 cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare.Se mai pot incadra in termen, pentru recurs, partea pirita?Si care este cauza pentru care mai sunt in termen,atata timp cat durata era de 15 zile? Este vorba de un proces cu Asociatia de locatari
Orice parte in proces,daca apreciaza netemeinica hotararea dispusa de instanta de judecata,are dreptul sa atace respectiva hotarare cu respectarea termenului legal prevazut
Daca ati primit hotararea instantei la data de 23 decembrie 2011,termenul de recurs a expirat
Chiar daca intelegeti sa formulati actiune impotriva hotararii instantei de fond,instanta de recurs va dispune hotarare de respingere,ca tardiv formulata
Daca va referiti la partea adversa, parata nu poate fi oprita sa declare recurs (chiar si peste termenul legal), chiar daca acesta va fi respins in final ca tardiv.
Poate sa fie doar o modalitate a paratei de tergiversare a solutionarii definitive a cauzei, dvs. urmand sa asteptati pana cand instanta de recurs va pronunta o decizie in acest sens.
Abia dupa aceea hotararea primei instante va deveni definitiva si irevocabila.
Dupa trecerea celor 15 zile, cel care a castigat procesul poate solicita investirea hotararii cu formula irevocabila ca "nerecurata" si o poate pune in executare. Se plateste o taxa judiciara la primarie si timbre de cativa firfirei si se elibereaza imediat.
Recurs
hng
Am inteles dintr-un raspuns pe care l-am primit pe acest forum, ca o hotarare judecatoreasca este definitiva si irevocabila dupa ce se epuizeaza toate caile de ... (vezi toată discuția)