avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... durata drept de recurs
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

durata drept de recurs

Buna ziua!Am primit hotararea judecatoreasca pe 23 dec. 2011 cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare.Se mai pot incadra in termen, pentru recurs, partea pirita?Si care este cauza pentru care mai sunt in termen,atata timp cat durata era de 15 zile? Este vorba de un proces cu Asociatia de locatari

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:16, 14 Februarie 2012
Aveati dreptul sa faceti recurs in cadrul celor 15 zile.
Acestea au trecut deja.
Orice parte in proces,daca apreciaza netemeinica hotararea dispusa de instanta de judecata,are dreptul sa atace respectiva hotarare cu respectarea termenului legal prevazut
Daca ati primit hotararea instantei la data de 23 decembrie 2011,termenul de recurs a expirat
Chiar daca intelegeti sa formulati actiune impotriva hotararii instantei de fond,instanta de recurs va dispune hotarare de respingere,ca tardiv formulata
Daca va referiti la partea adversa, parata nu poate fi oprita sa declare recurs (chiar si peste termenul legal), chiar daca acesta va fi respins in final ca tardiv.

Poate sa fie doar o modalitate a paratei de tergiversare a solutionarii definitive a cauzei, dvs. urmand sa asteptati pana cand instanta de recurs va pronunta o decizie in acest sens.
Abia dupa aceea hotararea primei instante va deveni definitiva si irevocabila.

Dupa trecerea celor 15 zile, cel care a castigat procesul poate solicita investirea hotararii cu formula irevocabila ca "nerecurata" si o poate pune in executare. Se plateste o taxa judiciara la primarie si timbre de cativa firfirei si se elibereaza imediat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire cu formula executorie ni_leta ni_leta Buna ziua si 2010 sa va aduca multa sanatate,impliniri si tot ceea ce va doriti, alaturi de cei dragi. Si, bineinteles, si alaturi de noi, care apreciem orice ... (vezi toată discuția)
Deosebiri si asemanari intre sentinta civila definitiva si definitiva-irevocabila craciun jean craciun jean sunt beneficiarul unei sentinte civila definitiva avand ca obiect fond funciar.pana devine si irevocabila ce drepturi am.?daca din diverse motive nu a ... (vezi toată discuția)
Recurs hng hng Am inteles dintr-un raspuns pe care l-am primit pe acest forum, ca o hotarare judecatoreasca este definitiva si irevocabila dupa ce se epuizeaza toate caile de ... (vezi toată discuția)