avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termen cerere de reexaminare a taxa de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

termen cerere de reexaminare a taxa de timbru

Care este termenul de depunere a cererii de reexaminare a taxei judiciare de timbru si de cand incepe el sa curga?
~ Conținut șters la cerere ~
Potrivit dispozitiilor art. 18 din Legea 146/1997, privind taxele judiciare de timbru, republicata:
(1)Determinarea cuantumului taxelor judiciare de timbru se face de catre instanta de judecata sau, dupa caz, de Ministerul Justitiei.
(2)Impotriva modului de stabilire a taxei judiciare de timbru se poate face cerere de reexaminare, la aceeasi instanta, in termen de 3 zile de la data la care s-a stabilit taxa sau de la data comunicarii sumei datorate.
(3)Cererea se solutioneaza in camera de consiliu de un alt complet, fara citarea partilor, prin incheiere irevocabila.
(4)In cazul admiterii integrale sau partiale a cererii de reexaminare, taxa de timbru se restituie total ori, dupa caz, proportional cu reducerea sumei contestate.
Va multumesc pt raspunsuri. In numararea celor 3 zile se include si data stabilirii taxei si data depunerii cererii?
~ Conținut șters la cerere ~
In calculul celor tei zile nu intra la socoteala ziua cand incepe si nici ziua cand se termina , potrivit art.101 C.proc.civ.

In speta, de exemplu in data de 06.02.2012 s-a stabilit taxa atunci ultima zi de depunere a cererii de reexaminare este 10.02.2012.

Alte discuții în legătură

Taxa timbru Dianaenacheapostol Dianaenacheapostol Buna ziua. Am depus dosarul de divort la judecatorie, iar taxa de timbru mi-a fost calculata eronat (aproape dubla). Ce se mai poate face pt ca bani pt plata ... (vezi toată discuția)
Care este taxa judiciara de timbru in cazul somatiei de plata glo glo Am si eu o problema. Am introdus o somatie de plata la judecatorie. Am taxat-o cu 39 lei conform Lg.146/1997. In citatia primita suntem instiintati ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privind aplicarea legii 146/1997 Nina1 Nina1 Pentru indicarea valorii masei de impartit intr-un proces de partaj bunuri comune instanta a pus in vedere indicarea valorii pentru achitarea taxei de timbru ... (vezi toată discuția)