In data de 04 noiembrie 2008 a fost aprobata, in cadrul sedintei Camerei Deputatilor, Legea privind aprobarea OG nr. 17/2008.cu modificarile convenite impreuna cu sindicatele printre care si art 1 pct 13,art care extinde acordarea unui spor de preventie si personalului tesa.intrebarea mea este:in conditiile in care og-ul s-a aplicat de la 1 ianuarie aplicarea modificarii, aplicarea legii in forma modificata de cand incepe?!va multumesc
Daca nu se specifica data intrarii in vigoare a legii la ultimul capitol " Dispozitii finale/tranzitorii", ea intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial...
Constituţia e de altă părere. Cel puţin, aşa glăsuieşte ea la art.78: la trei zile după publicarea în M.O. sau la o dată ulterioară prevăzută în conţinutul ei.
Conform Art. 78 din Constitutie, citez:,,Legea se publica in MO al Romaniei si intra in vigoare la 3 zile de la data publicarii sau la o data ulterioara prevazuta in textul ei." domnule avovat.
va multumesc.cu siguranta nu am fost destul de explicit. in og 17/2008 aparut in ianuatie, se specifica la un pct 5 ca personalul sanitar si auxiliar sanitar beneficiaza de un spor de preventie de 11% incepand cu drepturile aferente lunii ianuarie. in textul adoptat de cdep mai apare un pct care extinde acest spor la tot personalul contractual din unitatile sanitaredar nu se maispecifica de cand se aplica intrebarea era de cand se aplica acest pct 6.de fapt m-am convins singur ca pct 5 se aplica,de fapt s-a aplicat cu 1 ian iar pct sase se va aplica de la intrarea in vigoare a legii.