avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... de cand se aplica?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

de cand se aplica?

In data de 04 noiembrie 2008 a fost aprobata, in cadrul sedintei Camerei Deputatilor, Legea privind aprobarea OG nr. 17/2008.cu modificarile convenite impreuna cu sindicatele printre care si art 1 pct 13,art care extinde acordarea unui spor de preventie si personalului tesa.intrebarea mea este:in conditiile in care og-ul s-a aplicat de la 1 ianuarie aplicarea modificarii, aplicarea legii in forma modificata de cand incepe?!va multumesc
Cel mai recent răspuns: stelarman , utilizator 09:32, 7 Noiembrie 2008
Daca nu se specifica data intrarii in vigoare a legii la ultimul capitol " Dispozitii finale/tranzitorii", ea intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial...
Constituţia e de altă părere. Cel puţin, aşa glăsuieşte ea la art.78: la trei zile după publicarea în M.O. sau la o dată ulterioară prevăzută în conţinutul ei.

:giggle:

Liviu S.Bordaş
Conform Art. 78 din Constitutie, citez:,,Legea se publica in MO al Romaniei si intra in vigoare la 3 zile de la data publicarii sau la o data ulterioara prevazuta in textul ei." domnule avovat.
Felicitari domnule consilier.
va multumesc.cu siguranta nu am fost destul de explicit. in og 17/2008 aparut in ianuatie, se specifica la un pct 5 ca personalul sanitar si auxiliar sanitar beneficiaza de un spor de preventie de 11% incepand cu drepturile aferente lunii ianuarie. in textul adoptat de cdep mai apare un pct care extinde acest spor la tot personalul contractual din unitatile sanitaredar nu se maispecifica de cand se aplica intrebarea era de cand se aplica acest pct 6.de fapt m-am convins singur ca pct 5 se aplica,de fapt s-a aplicat cu 1 ian iar pct sase se va aplica de la intrarea in vigoare a legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrarea in vigoarea a unei legi mihaelacojocaru mihaelacojocaru Daca o lege intra in vigoare intr-o zi nelucratoare, se aplica din aceasta zi sau din prima zi lucratoare? (vezi toată discuția)
Legea 63/2011- data intrarii in vigoare mihteo mihteo Care este data de intrare in vigoare a legii 63/2011 publicata in 10 mai 2011? Data de 13 mai sau 14 mai 2011? (vezi toată discuția)
Zile libere parinti l19 - de pe 17 sau de pe 21? Oana.Musceleanu Oana.Musceleanu Zilele libere pentru parinti, l19/2020 se iau in calcul de pe 17 sau de pe 21 martie? Noi am dat de pe 17 dar in HG ulterior se intelege ca de pe 21, cum e ... (vezi toată discuția)