avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata somaj pentru o persoana aflata in concediu ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata somaj pentru o persoana aflata in concediu medical. Inregistrare in D112

Buna ziua,

Un salariat se afla in CM din 21 nov 2011, pentru ianuarie nu i se mai retine 0.5% somaj?
Pentru ca nu are ore efectiv lucrate in luna, in D112 cele 21 zile cm vor fii trecute la ore suspendate?
Cel mai recent răspuns: ana_frincu , utilizator 14:39, 20 Februarie 2012
Contributia la somaj angajat 0.5% se calculeaza la baza de calcul formata din suma aferenta zilelor lucrate si suma aferenta concediului medical platit de angajator. In situatia dvs, daca in luna ianuarie a avut doar concediu medical platit doar din FNUASS, atunci angajatul nu plateste somaj pentru aceste zile, iar in D112, la sectiunea A, se trece cu zile suspendate si venit brut realizat = 0.
dar pt.perioada de suspendare societatea plateste somaj?
Multumesc.
Baza de calcul pentru somaj angajator este la fel ca la somaj angajat.
multumesc mult,mult.
Multumesc pentru raspunsuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare d 112 patrician patrician Buna ziua, Va rog mult de tot....sunt pentru prima data pus in fata faptului de a completa D112 ...sectiunea B / Concedii medicale. Caz concret : Un angajat ... (vezi toată discuția)
D112 concediu medical emiliababor emiliababor Cine poate sa ma invete cum se inregistreaza un concediu medical in d112? A:((m urmatorul caz simplu , dar nu am mai avut pana acum: in luna iulie salariatul ... (vezi toată discuția)
Decl 112 suciugeorgeta suciugeorgeta Am si eu o problema cu decl.112. Am 3 concedii medicale pentru un salariat in iulie toata luna,suportate de societate in suma de 374 si de fnuass 449. in ... (vezi toată discuția)