Faptul ca o hotarire este definitiva si executorie, nu inseamna ca aceasta este si irevocabila. Datorita acestui fapt este posibila formularea caii de atac a recursului.
In ce priveste executarea, ea poate fi inceputa inainte de formularea ori judecarea recursului. Totusi, exista riscul ca, ulterior solutionarii recursului, in functie de hotarirea pronuntata in recurs, executarea sa fie necesar a fi intoarsa.
In practica, uneori, partile de rea credinta, formuleaza recursul in aceste situatii doar cu speranta aminarii executarii silite de catre partea care a cistigat la fond , obtinind, eventual, in acest interval, timp pentru a-si instraina bunurile ce ar putea fi executate silit,
Achiesez la raspunsurile D-lor avocati, dar mai exista o chestiune prealabila de mentionat "recursul nu suspenda executarea silita,Se poate suspenda numai cu plata unei cautiuni pe care o fixeaza instanta de recurs in functie de valoarea debitului." Dupa parerea mea este bine sa porniti executarea silita si, sa indicati bunuri mobile si imobile ale debitorului Dv. pentru ca, in cazul instrainarii bunurilor, Dv. sa aveti un regres asupra vanzarii, facuta cu scop de sustragere a debitorului Dv. de la executarea silita. Succes..
Executare silita
mytly_mytly
Facind ``contestatie in anulare``la o hotarire judecatoreasca si irevocabila executorul poate sa continue executarea silita? Si de ce pune in vinzare imobilul ... (vezi toată discuția)