avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Semnalizarea inainte de intrarea in sens giratoriu
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Semnalizarea inainte de intrarea in sens giratoriu

Este obligatorie semnalizarea inainte de intrarea intr-un sens giratoriu. ?Eu stiu ca se semnalizeaza numai la iesirea din sens?
p.s. Va rog precizati sursa raspunsurilor dvs.
Cel mai recent răspuns: Attila-Arpad Dombi , Avocat 15:49, 6 Noiembrie 2008
Regulament din 04/09/2006 de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind crculatia pe drumurile publice:
Art. 116 (1) Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să semnalizeze schimbarea direcţiei de deplasare, depăşirea, oprirea şi punerea în mişcare.

(2)Intenţia conducătorilor de autovehicule, tramvaie sau mopede de a schimba direcţia de mers, de a ieşi dintr-un rând de vehicule staţionate sau de a intra într-un asemenea rând, de a trece pe o altă bandă de circulaţie sau de a vira spre dreapta ori spre stânga sau care urmează să efectueze întoarcere, depăşire ori oprire se semnalizează prin punerea în funcţiune a luminilor indicatoare de direcţie cu cel puţin 50 m în localităţi şi 100 m în afara localităţilor, înainte de începerea efectuării manevrelor.

(3)Reducerea vitezei de deplasare sau oprirea autovehiculelor, tramvaielor sau mopedelor pe partea carosabilă se semnalizează cu lumina roşie din spate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident ciprian2017 ciprian2017 Buna ziua , Circulam pe un drum judetean cu cate o banda pe sens iar in fata mea la aproximativ 100-150 de metri se afla un alt autoturism care in timpul ... (vezi toată discuția)
Trebuie semnalizata o curba (viraj) de 90 grd.? ContSters262329 ContSters262329 Sunt pe un drum cu prioritate, care vireaza stans la stanga (90 grd.) si ma intersectez din fata si din dreapta cu drumuri fara prioritate. sunt obligat sa ... (vezi toată discuția)
Prioritate de dreapta Focus1 Focus1 Sa ne inchipuim o localitate in care exista drumuri asfaltate si ne-asfaltate si o sumedenie de intersectii nedirijate. As dori sa va intreb cum se abordeaza ... (vezi toată discuția)