avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesirea din indiviziune cu statul, atribuirea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesirea din indiviziune cu statul, atribuirea spatiului si plata unei sulte

Am o situatie mai complicata si as dori un sfat.
Locuiesc intr-un ap de 3 camere, in care exista 2 proprietari, unul eu (o camera, o baie si balconul) iar pe partea celalata 2 camere si o baie statul(a existat un alt proprietar dar i-a fost anulat contractul de vanzare-cumparare prin instanta si partea a redevenit in proprietatea statului), bucatarie si holul spatiu comun. Ideea ar fi ca eu doresc sa cumpar si cealalta parte de la stat, insa pt ca sunt deja proprietara pe acea parte primaria de sector nu-mi mai poate da extindere.#-o
Singura cale ar fi instanta, dar cum? Ce sa cer? Iesirea din indiviziune cu statul, atribuirea spatiului mie cu plata unei sulte? E posibil?

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: tucurasu , utilizator 10:10, 15 Februarie 2012
Trebuie sa cereti iesirea din indiviziune a imobilului cu acordarea imobilului catre dvs. si cu obligatia platii unei sulte catre stat. Autoritatea locala cred ca nu va avea ceva de obiectat
Alex_Munteanu a scris:

Trebuie sa cereti iesirea din indiviziune a imobilului cu acordarea imobilului catre dvs. si cu obligatia platii unei sulte catre stat. Autoritatea locala cred ca nu va avea ceva de obiectat



pai sunt unitati locative distincte..respectiv o camera cu proprietar persoana fizica si doua cu prop statul..si cu dependinte comune
in acte e undeva o dezmembrare..
apoi de ce a fost anulat contractul pe cele 2 cam dar mai ales cum de au fost vandute doar doua din trei daca nu ar fi unitati locative separate:)
Da ap este dezmembrat, printr-o hotarare de partaj a ap intre mine si fostul proprietar( eu eram singura atunci si mi-a fost data o camera si fostul proprietar mai avea in intretinere un copil). Contractul de vanzare-cumparare a fost anulat datorita incheierii lui in baza unui contract de inchiriere cu Romvial, reziliat prin instanta. Si corect sunt 2 locatii distincte, fiecare parte fiind intabulata separat. Dar ce pot face eu acum? Pot dovedi ca initial a constiutuit o singura unitate locativa si datorita situatiei familiale s-a putut dezmembra ap(el nefiind construit pt a locui 2 familii diferite, este un simplu ap cu 3 camere intr-un bloc). Trebuie sa existe o solutie dar nu o vad inca!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa cumpar de la primarie jumatate de ap? tucurasu tucurasu Locuiesc intr-un ap de 3 camere, in care exista 2 proprietari, unul eu (o camera, o baie si balconul) iar pe partea celalata 2 camere si o baie statul(a ... (vezi toată discuția)
Cum sa cumpar de la stat? tucurasu tucurasu Locuiesc intr-un ap de 3 camere, in care exista 2 proprietari, unul eu (o camera, o baie si balconul) iar pe partea celalata 2 camere si o baie statul(a ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde jumatate de apartament? gm_ignat gm_ignat Cineva care este proprietar pe un apartament de 4 camere, poate vinde de exemplu, doar 2 camere si restul de 2 sa le dea pe contract de vanzare cumparare cu ... (vezi toată discuția)