avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum sa cumpar de la primarie jumatate de ap?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum sa cumpar de la primarie jumatate de ap?

Locuiesc intr-un ap de 3 camere, in care exista 2 proprietari, unul eu (o camera, o baie si balconul) iar pe partea celalata 2 camere si o baie statul(a existat un alt proprietar dar i-a fost anulat contractul de vanzare-cumparare prin instanta si partea a redevenit in proprietatea statului), bucatarie si holul spatiu comun. Ideea ar fi ca eu doresc sa cumpar si cealalta parte de la stat, insa pt ca sunt deja proprietara pe acea parte primaria de sector nu-mi mai poate da extindere.ap este dezmembrat, printr-o hotarare de partaj a ap intre mine si fostul proprietar( eu eram singura atunci si mi-a fost data o camera si fostul proprietar mai avea in intretinere un copil). Contractul de vanzare-cumparare a fost anulat datorita incheierii lui in baza unui contract de inchiriere cu Romvial, reziliat prin instanta. Si corect sunt 2 locatii distincte, fiecare parte fiind intabulata separat. Dar ce pot face eu acum? Pot dovedi ca initial a constiutuit o singura unitate locativa si datorita situatiei familiale s-a putut dezmembra ap(el nefiind construit pt a locui 2 familii diferite, este un simplu ap cu 3 camere intr-un bloc). Trebuie sa existe o solutie dar nu o vad inca!!!
Singura cale ar fi instanta, dar cum? Ce sa cer? Iesirea din indiviziune cu statul, atribuirea spatiului mie cu plata unei sulte? E posibil?

Va multumesc anticipat!


Cel mai recent răspuns: mihavic_47 , utilizator 21:43, 1 Mai 2012
Incercati sa incheiati un contract de inchiriere cu Romvial. Dar e foarte greu fiindca sunteti proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa cumpar de la stat? tucurasu tucurasu Locuiesc intr-un ap de 3 camere, in care exista 2 proprietari, unul eu (o camera, o baie si balconul) iar pe partea celalata 2 camere si o baie statul(a ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune cu statul, atribuirea spatiului si plata unei sulte tucurasu tucurasu Am o situatie mai complicata si as dori un sfat. Locuiesc intr-un ap de 3 camere, in care exista 2 proprietari, unul eu (o camera, o baie si balconul) iar pe ... (vezi toată discuția)
Colocatar cu primaria tucurasu tucurasu Buna ziua, Locuiesc intr-un apartament care a fost cumparat de la Primaria Mun. In acest apartament au fost 2 contracte de vanzare -cumparare, eu pe de o ... (vezi toată discuția)