Buna Ziua
V-as ruga sa ma ajutati in alegerea optima in urmatoarea situatie:
Care ar fi cea mai avantajoasa , cea mai sigura si cea mai putin costisitoare forma de transfer a unei proprietati ( o casa la tara+gradina) de pe numele parintilor pe numele meu si ce clauza ar trebui inscris in actul de transfer astfel incat in urma unei casatorii si eventual un divort viitorul sot sa nu aiba drept asupra proprietatii .
Cea mai sigură este vânzarea- cumpărarea. Inconvenientele sunt costurile şi faptul că fiind dobândit in timpul căsătoriei este bun comun. Ptr a nu fi bun comun, potrivit noului cod civil, trebuie să lichidaţi regimul comunităţii de bunuri, prin hotărâre judecătorească sau act notarial şi să treceţi la regimul separaţiei de bunuri. Testamentul este mai puţin costisitor, bunul după decesul părinţilor vă vă reveni şi va constitui bun propriu fără ca fostul soţ poată pretinde vreun drept. Inconvenientul îl constituie faptul că dacă nu sunteţi singurul copil testamentul poate fi atacat.
Multumesc tuturor pentru raspuns . Nu sunt singurul copil - nu va fi nici o problema din partea surorii intru-cat parintii au avut grija de amandoua ( avem fiecare cate o casa )si inca sunt necasatorita . Intreb pentru ca nu as vrea sa impart un bun pe care l-au realizat parintii intr-o viata cu cineva care ar fi tentat sa se casatoreasca din interes. Nu stiu ce-mi rezerva viata si as vrea sa fiu cat de cat pregatita macar din acest punct de vedere .
Faceti donatie cu scutire de raport iar in aceasta donatie, parintii dvs sa faca vorbire si de faptul ca au gratificat pe celallat copil cu un bun ca valoare asemanatoare celui pe care vi l doneaza. La donatie nu platiti impozit pt ca sunteti rude de grad 1.
Multumesc, dar pentru a nu beneficia si viitorul sot mai trebuie specificat pe undeva sau daca mi-l trece pe numele meu inainte de casatorie el nu are drept ?