Doresc să mă recăsătoresc. Prin ce modalitate pot lăsa copiilor mei minori toate proprietățile cumpărate și moștenite de mine în timpul căsătoriei cu tatăl lor?
Prin ce modalitate pot lăsa copiilor mei minori toate proprietățile cumpărate
si mostenite de mine în timpul căsătoriei cu tatăl lor (în prezent decedat), astfel încât viitorul soț și copiii lui sa nu aibă nici un drept , chiar și în cazul decesului meu căsătorită fiind cu viitorul soț.
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Dezbateti succesiunea după primul sot, apoi, înainte să vă căsătoriți le puteti face un contract de donație cu uzufruct viager (cu intrare în posesie după deces).
Însă fiind minori, va fi nevoie de o curatela speciala prin care să fie desemnată o altă persoană majoră care să reprezinte minorii la semnarea contractului de donație.
Daca nu ati dezbatut succesiunea dupa defunctul sot, trebuie sa o faceti. Puteti renunta la partea dv.de mostenire in favoarea copiilor. Ulterior puteti dona partea dv.din bunurile comune din casatorie copiilor dv.
Daca doriti ca bunurile de la acest moment sa ramana exclusiv copiilor dumneavoastra, la incheierea casatoriei puteti sa alegeti regimul separatiei de bunuri, astfel, potrivit acestui regim sotii sunt proprietari exclusivi ai bunurilor dobandite inainte de casatorie, precum si ai tuturor bunurilor achizitionate in nume propriu in timpul casatoriei.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Separația de bunuri nu exclude dreptul la moștenire.
Da, bunurile sunt proprii, dar la decesul soției, soțul va moșteni 1/4.
Ceea ce autoarea întrebării nu dorește.
Acte necesare
SerenaB
Buna ziua! In urma succesiunii dupa decesul tatalui meu am mostenit niste bunuri pe care nu as vrea sa le impart cu viitorul sot. Insa nu as vrea sa fac un ... (vezi toată discuția)