Bunaseara am si eu o intrebare: am o cunostinta ,care este casatorita legiti cu sotul ei si au peste 50 ani de casnicie ,nu au copii dacat nepoti ,intrebare este dupa decesul sotului cat ii revine cota parte din mostenire ?,nu are niciun act intere ei si ii este frica ca nepoti din partea sotului o va da afara din casa,daca dupa decesul sotului ramaneia mostenitore la toata avera pe care o ausi va ramane incontinuare in casa ?,mentionez ca casa in care care locuiesc momentan in ea,casa este construita in inainte de casatori de catre sotul ei,daca dupa decesul sotului ea pote sa faca acte la alt cineva ?,va multumesc si astept un raspuns
Pot sa faca testamente reciproce autentice la notar, prin care se instituie unul pe celalalt i legatari universali. Nepotii de frate / sora nefiind mostenitori rezervatari nu pot cere reductiunea testamentului insa il pot ataca in instanta, insa mai greu daca este autentic. Daca nu faceti acest lucru, mostenirea legala se va imparti intre Sotul supravietuitor 1/2 si nepoti 1/2.
Acum intrebare...stiti dvs cine decedeaza primul???
soţul îi poate lasă imobilul moştenire prin testament. Dacă va putea vinde sau nu, depinde de soartă, cine ştie cine va deceda primul? Va putea vinde doar dacă va supravieţui soţului, iar acesta îi lasă moştenire întregul imobil, în aceste condiţii va deveni unic proprietar şi poate dispune de acesta cum vă dori.