avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... pot lucra cu contract de colaborare?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

pot lucra cu contract de colaborare?

buna ziua, sunt in concediu de crestere a copilului, mai exact in perioada in care nu am primit inca indemnizatia copilului si nici alocatia (mi-am depus doar in luna decembrie actele). Cum cerintele copiilor sunt mari, as vrea sa stiu daca pot lucra cu contract de colaborare la o firma de songaje de opinie, fara sa-mi afecteze indemnizatia.
Cel mai recent răspuns: Vasile Butucaru Vasile , Mediator 22:38, 14 Februarie 2012
Nu puteti realiza venituri supuse impozitarii fara sa vi se suspende indemnizatia.

OUG nr.111/2010:

ART. 16
(2) Plata indemnizaţiei prevãzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1) şi art. 9 alin. (5) şi (6) se suspendã începând cu luna urmãtoare celei în care:
i) beneficiarul realizeazã venituri supuse impozitului şi copilul nu a împlinit vârsta de un an, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
(3) Plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendã în situaţia în care beneficiarii acestei indemnizaţii primesc diverse sume în baza legii, contractului colectiv de muncã sau a contractului individual de muncã, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfãşurarea efectivã a unei activitãţi în perioada de concediu.
Buna ziua. In principiu "DA", puteti lucra prin contract de colaborare platind la FISC impozitele necesare pentru realizarea unui venit, dar din cate cunosc va poate afecta indemnizatia de crestere a copilului acordata de stat in baza suspendarii contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate cumula indemnizatia pentru ccc cu un venit din salariu? claudiusdan claudiusdan Care este Legea si puctul sau aliniatul care-ti interzice sa iei indemnizatia de la stat, daca ai concediu crestere copil pana la 2 ani si sa nu poti lucra ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie SinghMadalina SinghMadalina Sunt la scoala si in acelasi timp si lucrez , dar am ramas insarcinata. Dupa nastea copilului in afara de cei 2 mil alocatie si 6 indemnizatie, mai iau si ... (vezi toată discuția)
Realizarea de venituri in timpul concediului de crestere a copilului valentin_76 valentin_76 Buna seara! Am urmatoarea intrebare: O persoana care se afla in concediul pentru cresterea copilului si beneficiaza de indemnizate pt crestere copil pana la ... (vezi toată discuția)