avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe venituri realizate in strainatate
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe venituri realizate in strainatate

Lucrez la o companie germana, iar aceasta a primit in 03.02.2009 o adresa de infiintare a popririi pe veniturile mele salariale, adresa trimisa de un executor judecatoresc si tradusa de un traducator autorizat. Nu avea supralegalizare si apostila de la Haga. Actul este valabil sau compania la care lucrez nu trebuie sa tina cont de el. Banii au fost retinuti de compania mea dar intr-un cont deschis pe numele meu. Din ianuarie nu mai lucrez la ei si ma intreaba daca este legal sa-mi dea banii inapoi sau trebuie trimisi executorului. ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: aiss , utilizator 20:25, 15 Februarie 2012
Daca lucrati in germania, si primiti salariul acolo si daca poprirea a dispus-o un executor din Romania, acesta nu are competenta teritoriala in afara tarii. Va pot da linistiti banii inapoi.
Daca lucrati in tara, si primiti salariul aici, are competenta.
oricum, in 3 luni de la adresa de poprire trebuia sa le faca validare de poprire, ptr ca nu au virat catre exec 1/3 din salariu. Daca nu a facut-o, deja e decazut din acest drept. Va pot elibera acei bani, fara nicio problema.
Multumesc. Ce inseamna decazut din acest drept?
Ce ar trebui sa fac pt. a obtine o hartie oficiala care sa permita firmei germane sa-mi dea banii?
Nu a facut nici o validare de poprire.
In schimb, acum o luna a trimis aceasi hartie din nou catre firma germana, desi eu nu mai lucrez la ei.
Ar fi ok daca ati raspunde si dvs la intrebarile pe care vi le-am pus, poate asa reusesc sa va ajut.

Nu aveti cum sa obtineti o hotarare a instantei daca ei nu actioneaza firma in judecata ptr validarea popririi.

Sugerati-le celor de la firma sa trimita un raspuns prin care solicita sa fie scosi din cauza ptr ca nu mai aveti contract de munca cu ei, deci nu mai sunt terti popriti.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
ContSters214341, utilizator
Lucrez in tara pentru compania din Germania, iar banii imi sunt virati in cont in Romania.
Din ianuarie 2009, nu a facut nimeni nici o poprire pe nimic, decat aceea adresa catre compania din Germania. Nu mi-au fost blocate conturi si nici nu mi s-a pus sechestru pe nici un bun pe care-l detin (masina).
In conditiile in care banii care mi-au fost retinuti in 2009 sunt intr-un cont pe numele meu deschis de companie (nu au vrut sa trimita banii exec. fiindca nu erau siguri ca e OK, dar nici nu mi-au dat suma mie), ce pot face? Suma exista acolo si ei ma intreaba ce sa faca cu ea (asteapta un act oficial din Romania care sa le spuna ce sa faca).
Credeti ca e posibil sa ajung la un agreement cu creditorul (maine ma voi intalni cu el), si prin el la un agreement cu executorul silit.?As fi lasat banii catre ei, dar exista o discrepanta intre suma datorata reala si cea ceruta. Acel agreement poate fi suficient pentru compania germana (mentionez ca este vorba de o firma importanta, iar nemtii sunt foarte rigurosi).
Multumesc anticipat pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate cere partajarea unui cont bancar ? desirelia75 desirelia75 am un debitor si sotia acestuia.am o hotarare definitiva si irevocabila in care debitorul e obligat la plata unei pensii de intretinere.debitorul a solicitat ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea popririi de catre banca !!! davidescucostel davidescucostel Buna ziua Am castigat un proces cu o firma ( unde am lucrat ) si am obtinut hotarare definitiva si irevocabila prin care firma respectiva avea obligatia sa-mi ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu banca floare de gheata floare de gheata Buna ziua, Daca a fost instituita poprire de catre creditor asupra drepturilor salariale la angajator si a instituit poprire si la banca unde se vireaza ... (vezi toată discuția)