avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... dilema
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

dilema

Cum interpretati prevederile Titlui II -Impozit pe profit Codul fiscal "Art. 21 alin.(4) Urmatoarele cheltuieli nu sunt deductibile: k) cheltuielile cu primele de asigurare platite de angajator, in numele angajatului, care nu sunt incluse in veniturile salariale ale angajatului, conform titlului III; " vis-a vis de prevederile Titlului III - Impozit pe venit Art. 55 alin. " (3) Avantajele, cu exceptia celor prevazute la alin. (4), primite in legatura cu o activitate dependenta includ, insa nu sunt limitate la : lit. g) primele de asigurare platite de catre suportator pentru salariatii proprii sau alt beneficiar de venituri din salarii, la momentul platii primei respective, altele decat cele obligatorii.
Daca o societate, pentru primele de asigurare platite angajatilor, a considerat aceste sume cheltuieli nedeductibile fiscal la calcului impozitului pe profit, de ce organele de inspectie fiscala au impozitat aceste prime de asigurare conform Titlului III- Impozit pe venit, incluzandu-le in veniturile salariale ale angajatilor ,iar din punct de vedere al impozitului pe profit au considerat aceste sume deductibile fiscal.
Si dumnealor au considerat ca cele doua articole din Codul Fiscal , respectiv Art.21 alin.4, lit k) si Art.55ali.3 lit g) se cam bat cap in cap....dar asa fac ei.....
Ce alte argumente as avea .......
Help me please,
Multumesc

Cel mai recent răspuns: marisas , utilizator 16:09, 9 Noiembrie 2008
Nu este vorba cumva de plata de catre angajator pentru salariatii proprii a altor prime de asigurare decat cele obligatorii ?
Da, angajatorul a platit pentru salariatii proprii prime de asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensii fac. platite de angajator celineceline celineceline Se platesc contributii CAS, CASS și Somaj pentru contributiile la pilonul III achitate de anagajator in numele angajatului ? (vezi toată discuția)
Inregistrare polita de asigurare de viata ing a unei persoane pe firma vidiva vidiva o SC a platit pentru un angajat o polita de asigurare de viata ing.Inreg au fost 613=5121 deductibile.Acum se renunta la polita si se primesc banii prin banca ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu cazarea deductibila? Geo_2008 Geo_2008 O societate din Bucuresti doreste sa inchirieze o garsoniera pentru salariatii societatii (ei fiind din provincie) Se poate considera cheltuiala deductibila ... (vezi toată discuția)