avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Transfer scolar - inghetare an scolar - abandon scolar
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Transfer scolar - inghetare an scolar - abandon scolar

Va salut, fratele meu are niste probleme cu copilulul lui.

- baiatul are 14 ani, este clasa a8-a si doreste transferul de acum, de la jumatatea anului scolar.. are cateva acte dar directoarea spune ca nu sunt locuri libere si sa incerce de la anul.

doreste sa faca un transfer scolar catre scoala speciala Scoala Pentru Ambliopi
Adresa: Austrului, nr. 33, sect. 2, Bucuresti . Doreste un transfer datorita problemelor cu ochi (miopie forte din cate am inteles) ,

Baiatul are probleme la scoala (nu se intelege cu copii datorita problemelor cu vederea, pana acu colegii iau spart 3 perechi de ochelari, sau ajuns chiar la situatii in care au fost implicate arme albe si diverse scandaluri in strada din cauza colegilor de clasa ce rad de el pentru problemele cu ochii) de aceea doreste un transfer scolar catre Scoala Pentru Ambliopi de pe strada austrului .

- baiatul este o fire linistite si retrasa, in ultima perioada a devenit destul de nervos din cauza situatilor la scoala care se agraveaza pe zi ce trece.

INTREBARE 1 : se mai poate face ceva anul acesta pentru a ajunge acolo?
INTREBARE 2 : poate "ingheta" cumva anul scolar pentru a incepe din clasa a8a anul viitor in Scoala Pentru Ambliopi ? (repet, are probleme cu colegii .. destul de serioase pentru varsta lui)

VA MULTUMESC. #-o
Cel mai recent răspuns: DinCartier , utilizator 10:34, 16 Februarie 2012
Încercaţi să vă adresaţi ISMB, pentru că pare a fi un caz special. Adresaţi-vă inspectorului pentru învăţămţnt special. Menţionez că învăţământul special include orice tipologie CES, nu vă gândiţi la afecţiuni neuropsihice.
Totodată, luaţi legătura cu medicul curant şi explicaţi-i situaţia, pentru că are un cuvânt important de spus.
Din punctul meu de vedere, nu-i rău să înveţe Braille. Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
elena138, utilizator
Va multumesc. Exista vreo solutie pentru a "ingheta" acest an scolar si pentru a reincepe activitate in Scoala Pentru Ambliopi de anul viitor? :wassat:
Asta va poate spune doar Inspectoratul Scoalar. El este singurul in masura sa ia o asemenea masura, prin inghetarea anului scolar inseamna repetarea anului
Am inteles, va multumesc.

Din Cartier a scris, in topic nou, pe care l-am sters pentru ca e, practic, aceeasi tema cu cea de aici:

Cum se poate abandona scoala?

- parintele este de acord , copilul este de acord, toata lumea este de acord.
- se doreste renuntarea la anul scolar 3 luni si apoi transferul in alta unitate de invatamant, in cazul in care nu se poate renunta doar 3 luni se doreste abandonul definitiv al scolii.
- exista riscuri? trebuie platite absente?
- se poate renunta la respectiva scoala? o cerere de retragere, ceva?

sa stricat legea asta de tot..

Va rog mult sa-mi raspundeti daca stiti
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme elevi clasa a ii-a georgiana.td georgiana.td Buna ziua. Am copilul elev in clasa a II a la o scoala din Bucuresti. La inceputul acestui an a venit o colega noua, diagnosticata cu ADHD , ramasa repetenta ... (vezi toată discuția)
Conform ome 5518/2024 burse rezilienta elev transferat SirbuCristina13 SirbuCristina13 Conform OME 5518/2024 Art. 20 1)Elevii care beneficiază de bursele prevăzute la art. 1, transferați de la o unitate de învățământ la alta în timpul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! solicit ajutor în cadrul alocației după vârsta de 18 ani ! Tree Tree Bună ziua ! Am o întrebare, eu am avut o problema și am renunțat la școală, am reluat școala anul aceasta și sunt în clasa a 10 a la Seral, sunt la ... (vezi toată discuția)