Bună ziua ! Am o întrebare, eu am avut o problema și am renunțat la școală, am reluat școala anul aceasta și sunt în clasa a 10 a la Seral, sunt la o școală privata unde trebuie sa termin 13 clase, contractul pentru anul școlar trebuie reînnoit în fiecare an și, ma întrebam dacă mai pot lua alocație, am 18 ani , împliniți anul acesta în aprilie. Va rog sa îmi dați un răspuns și dacă se poate va rog sa îmi dați niște detalii cu privire la actele care trebuie depuse. Mulțumesc anticipat.
Alocația de stat pentru copii se acordă și tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, până la terminarea acestora.
Cererea se depune la unitățile de învățământ și este însoțită de copia actului de identitate și de adeverința eliberată de unitatea de învățământ, prin care se atestă faptul că urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, că acestea sunt continuate fără întrerupere și că nu repetă anul școlar. În situația în care anul școlar se repetă din motive medicale, cererea va fi însoțită și de copia certificatului medical sau a altui document medical care atestă această situație.