avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua ! Solicit ajutor în cadrul alocației ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua ! Solicit ajutor în cadrul alocației după vârsta de 18 ani !

Bună ziua ! Am o întrebare, eu am avut o problema și am renunțat la școală, am reluat școala anul aceasta și sunt în clasa a 10 a la Seral, sunt la o școală privata unde trebuie sa termin 13 clase, contractul pentru anul școlar trebuie reînnoit în fiecare an și, ma întrebam dacă mai pot lua alocație, am 18 ani , împliniți anul acesta în aprilie. Va rog sa îmi dați un răspuns și dacă se poate va rog sa îmi dați niște detalii cu privire la actele care trebuie depuse. Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 2 Octombrie 2023
Tree, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:16, 2 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Alocația de stat pentru copii se acordă și tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, până la terminarea acestora.

Cererea se depune la unitățile de învățământ și este însoțită de copia actului de identitate și de adeverința eliberată de unitatea de învățământ, prin care se atestă faptul că urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, că acestea sunt continuate fără întrerupere și că nu repetă anul școlar. În situația în care anul școlar se repetă din motive medicale, cererea va fi însoțită și de copia certificatului medical sau a altui document medical care atestă această situație.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie dupa 18 ani anamada797 anamada797 1.Dupa implinirea varstei de 18 ani ce trebuie sa fac pentru a primi in continuare alocatie avand in vedere ca sunt eleva la liceu? Ce procedura trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua!băiatul meu a împlinit în decembrie 18ani.este ... simona#72 simona#72 Bună ziua!Băiatul meu a împlinit în decembrie 18ani.Este la liceu(începe clasa a XII-a)și din luna iunie nu a mai primit alocatia.Stie cineva ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Pana la ce varsta primesc alocatia ? Irinabv Irinabv Buna ziua ! Am 18 ani (impliniti in 10 mai anul acesta) si sunt eleva (in toamna incep clasa a 12-a) si as dori sa stiu pana cand primesc alocatia ? Doar ... (vezi toată discuția)