Buna seara,am un copil de 3luni,si peste o luna am vrea s-a mergem la sot in Franta.de ce act/acte as avea nevoie pt bebe, pentru a-l scoate din tara? Am nevoie de imputernicire de la sot,si de unde se elibereaza aceasta?mai ee necesar sa vina sotul in tara?si in ultimul rand, la copil asa mic, trebuie facut si pasaport?multumesc frumos!:)
Nu conteaza varsta copilului, trebuie sa-i faceti pasaport.
Pentru a depune doar dvs. actele si a ridica pasaportul, sotul dvs. trebuie sa va faca o procura speciala la ambasada sau consulat.
Dupa ce veti ridica pasaportul, ii veti da sotului datele (seria si nr. pasaportului) iar dumnealui va da o declaratie (de preferat tot tot la ambasada sau consulat, ca sa fie in romaneste) prin care isi va exprima acordul ca dvs. sa calatoriti in strainatate cu copilul in Franta in perioada X.
Daca vreti sa mergeti peste o luna, trebuie sa va grabiti putin. Eliberarea unui pasaport biometric (cu valabilitate de 3 ani in cazul copiilor sub 6 ani) dureaza intre 14 si 30 de zile – 276 lei.
Mai aveti varianta pasaportului temporar, cu valabilitate un an, a carui eliberare dureaza maxim 3 zile (insa de regula se obtine in aceeasi zi) – 216 lei.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Calatorie in italia
eu1001
buna ziua,
ma aflu in urmatoarea situatie: sotul meu este plecat in italia si ar dori sa mergem si noi la el ( eu si cei doi copii minori ai nostri), dar nu ... (vezi toată discuția)