avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... calatorie in italia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

calatorie in italia

buna ziua,
ma aflu in urmatoarea situatie: sotul meu este plecat in italia si ar dori sa mergem si noi la el ( eu si cei doi copii minori ai nostri), dar nu am nicio imputernicire din partea lui, pentru ca plecarea lui a fost foarte in scurt.
va rog sa-mi spuneti cum sa procedez pentru a ne putea vedea. copii au 11 ani si 8 ani, si nu avem nici pasapoarte.
va multumesc.
La multi ani!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:42, 13 Februarie 2012
Sotul dvs trebuie intai sa dea o procura prin care va imputerniceste sa le ridicati copiilor pasapoartele si sa intreprindeti demersurile necesare emiterii acestora in Tara la organul emitent si apoi dupa eliberarea pasapoartelor , sa dea o declaratie prin care isi exprima acordul ca cei doi copii sa calatoreasca impreuna cu dvs in Italia. Cele doua in ordinea mentionata mai sus le poate face in Italia la Consulatul Romaniei si trimise in Tara. Declaratia pentru calatorie, declaratie acord, trebuie sa contina si datele copiilor, data si locul nasterii, CNP, pasaport serie si numar, de aceea o va da dupa emiterea pasapoartelor copiilor pentru a I putea transmite si datele privitoare la aces tea.
Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2012
ContSters141818, utilizator
deci, trebuie sa le fac pasapoarte separat copiilor sau sa-i trec pe al meu? cum e cel mai bine? multumesc.
Faceti le pasapoarte individuale.
Nu se mai pot include copii in pasapoartele parintilor, deci trebuie sa faceti pasapoarte individuale pentru fiecare dintre ei. Acordul sotului poate fii dat la ambasada sau consulat, ce are mai aproape. Dupa emiterea pasaportului ii transmiteti sotului seria si nr. pasapoartelor pentru a da cea de a 2-a declaratie de acord pentru calatorie dupa cum va scrie mai sus mirela741. Pasapoartele sunt de 2 tipuri, fie le faceti pasapoarte biometrice /electronice care au o valabilitate de 5 ani si costa 276 lei/fiecare si pe care il obtineti in 30 de zile(dar vin mai repede cam in 14 zile), fie unul temporar cu valabilitate de 1 an pe care il obtineti in maxim 3 zile(uneori se elibereaza si in 2-3 ore) a carui cost este de 216 lei/persoana.
va multumesc pentru raspunsul detaliat. un an bun!

Alte discuții în legătură

Pasapoarte pentru copii minori IORDAN ELENA IORDAN ELENA buna ziua, va rog sa imi spuneti cum este cel mai bine si repede sa procedez pentru a face pasapoarte copiilor mei de 12 ani si 6 luni, respectiv 9 ani in ... (vezi toată discuția)
Plecarea din romania inapoi in italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ??? mihaela0620 mihaela0620 Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in ... (vezi toată discuția)
Pasaport pentru bebe kissizza kissizza Buna seara,am un copil de 3luni,si peste o luna am vrea s-a mergem la sot in Franta.de ce act/acte as avea nevoie pt bebe, pentru a-l scoate din tara? Am ... (vezi toată discuția)