avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... calatorie in italia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

calatorie in italia

buna ziua,
ma aflu in urmatoarea situatie: sotul meu este plecat in italia si ar dori sa mergem si noi la el ( eu si cei doi copii minori ai nostri), dar nu am nicio imputernicire din partea lui, pentru ca plecarea lui a fost foarte in scurt.
va rog sa-mi spuneti cum sa procedez pentru a ne putea vedea. copii au 11 ani si 8 ani, si nu avem nici pasapoarte.
va multumesc.
La multi ani!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:42, 13 Februarie 2012
revin si va intreb, daca sotul meu vine in tara pt. 2/3 zile, putem rezolva cu actele la notar mai repede? sau ce am putea face, in acest sens, a.i. sa pot pleca in vara cu copii la el?
o zi buna!
Daca le-ati facut intre timp pasapoartele (cu procura speciala de la sotul dvs.), da - rezolvati la notar in aceeasi zi in care mergeti.

Daca nu le-ati facut, ar trebui sa le faceti copiilor pasapoarte temporare atunci cand vine sotul (cu valabilitate doar de un an) ca sa le aveti cand mergeti la notar sa dea sotul declaratia acord.
Acel tip de pasaport il obtineti chiar si in aceeasi zi in care depuneti actele.

Pasapoartele biometrice se elibereaza in termen mai lung - maxim 30 de zile, minim... nu cred ca mai putin de 2 saptamani.
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2012
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasapoarte pentru copii minori IORDAN ELENA IORDAN ELENA buna ziua, va rog sa imi spuneti cum este cel mai bine si repede sa procedez pentru a face pasapoarte copiilor mei de 12 ani si 6 luni, respectiv 9 ani in ... (vezi toată discuția)
Plecarea din romania inapoi in italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ??? mihaela0620 mihaela0620 Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in ... (vezi toată discuția)
Pasaport pentru bebe kissizza kissizza Buna seara,am un copil de 3luni,si peste o luna am vrea s-a mergem la sot in Franta.de ce act/acte as avea nevoie pt bebe, pentru a-l scoate din tara? Am ... (vezi toată discuția)