avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie nou-nascut
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie nou-nascut

buna, am nascut acum 3luni si din mai multe motive n-am ajuns inca sa bag actele pentru alocatie.o sa mai primim din urma?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:56, 15 Februarie 2012
Art.6 din Legea nr.61/1993:
........
4) Dreptul la alocatia de stat pentru copii se stabileste incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul, iar plata drepturilor se face incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.
(5) In cazul in care cererea este inregistrata ulterior lunii in care s-a nascut copilul, plata alocatiei de stat pentru copii se poate face si pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocația copilului Iacob Daniel Iacob Daniel După câte luni se primește alocatia (vezi toată discuția)
Alocatia de stat pentru copii PANTOIANU PANTOIANU Buna ziu. Daca nu am primit alocatia de stat pentru copii timp de 6 ani din cauza intrgistrarii tardive a nasterii copilului acum pot sa primesc alocatia ... (vezi toată discuția)
Alocația de stat Oana cioponea Oana cioponea Bună ziua .în cât timp trebuiesc depuse actele pt a primi alocația? Are cv dacă nu se depun în cele 12 luni? (vezi toată discuția)