avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia de stat pentru copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia de stat pentru copii

Buna ziu. Daca nu am primit alocatia de stat pentru copii timp de 6 ani din cauza intrgistrarii tardive a nasterii copilului acum pot sa primesc alocatia retroactiv???
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:03, 9 Decembrie 2013
1. Din Legea 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii:

Art. 6
...
(4) Dreptul la alocația de stat pentru copii se stabilește începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, iar plata drepturilor se face începând cu luna următoare depunerii cererii

(5) În cazul în care cererea este înregistrată ulterior lunii în care s-a născut copilul, plata alocației de stat pentru copii se poate face și pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni
...

2. Asadar veti primi alocatia de stat pentru copii pe 12 luni anterioare date depunerii cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil nou nascut l_cipry_v l_cipry_v vreau sa stiu copilul este nascut pe 25 iunie si indemnizatia de cand se da nu de la data nasterii copilului? (vezi toată discuția)
Alocatie minor luciaemilia luciaemilia DACA MINORUL A FOST NASCUT IN SPANIA,SI NU A BENEFICIAT DE ALOCATIE,IAR IN PREZENT LOCUIESTE IN ROMANIA,SI AM DEPUS ACTELE PENTRU ALOCATIE,O POATE PRIMI ... (vezi toată discuția)
Plata alocatie retroactiv iavorenciucmarius iavorenciucmarius Buna ziua, as dori si eu daca se poate un raspuns la o intrebare.Am nascut in strainatate un baietel in 16 12 2012. Mentionez ca acest lucru a fost din motive ... (vezi toată discuția)