avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata alocatie retroactiv
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata alocatie retroactiv

Buna ziua, as dori si eu daca se poate un raspuns la o intrebare.Am nascut in strainatate un baietel in 16 12 2012. Mentionez ca acest lucru a fost din motive obiective, nu am lucrat in acea perioada in strainatate, fiind in vizita la rude(respectiv sora mea stabilita acolo impreuna cu familia). M am reintors in tara impreuna cu copilul in luna mai 2013,unde imi am atat domiciliu cat si resedinta.Am depus dosarul de alocat de stat in luna august, la primaria unde imi am domiciliu primind in trei luni un raspuns afirmativ de la Agentia judeteana de Prestatii Sociala,plata facandu se din luna septembrie, iar raspunsul pentru plata retroactiva a alocatiei fiind unul negativ. Se aplica Legea 61/1993 in cazul meu sau alt document european la care nu i stia numarul respectiva functionara?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:00, 26 Noiembrie 2013
1. Din Legea 61/1993 privind alocația de stat pentru copii:

Art. 6.
(1) Stabilirea dreptului de alocație de stat pentru copii se face pe baza cererii și a actelor din care rezultă îndeplinirea condițiilor de acordare a acestui drept
...

(4) Dreptul la alocația de stat pentru copii se stabilește începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, iar plata drepturilor se face începând cu luna următoare depunerii cererii

(5) În cazul în care cererea este înregistrată ulterior lunii în care s-a născut copilul, plata alocației de stat pentru copii se poate face și pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.

(6) Dreptul la alocația de stat pentru copii încetează începând cu luna următoare celei în care nu mai sunt îndeplinite condițiile de acordare
...

2. Asadar trebuia sa primiti alocatie de stat pentru copii de la data nasterii copilului deoarece este inlauntrul termenului de 12 luni de la data depunerii cererii pentru alocatia de stat pentru copii.

3. Faceti o sesizare la Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS), pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref.alocatie copil BarbuViorica BarbuViorica am nascut pe 04.09.2015 si am depus dosarul pentru alocatie pe 18.09.2015.Am primit in luna noiembrie in cont alocatia copilului pe luna noiembrie,dar pentru ... (vezi toată discuția)
Alocatie pentru copil iandar iandar Buna am si ieu o problema am un baietel de 5 anisori.Baietelul sa nascut in Italia.In 2008 cand sa nascut copilul am solicitat statului Roman alocatie pentru ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil mirceadavid mirceadavid suntem o famile ce in ultimi ani a lucrat in strainatate , avem un copil nascut acolo si este de un an in tara , am incercat sa obtinem alocatie pentru copil ... (vezi toată discuția)