avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie pentru copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie pentru copil

Buna am si ieu o problema am un baietel de 5 anisori.Baietelul sa nascut in Italia.In 2008 cand sa nascut copilul am solicitat statului Roman alocatie pentru copil dar nici pana in prezent nu am primit nici macar un raspuns.Copilul are toate actele Romanesti(certificat de nastere,pasaport,etc).Mentionez faptul ca am muncit in Romania pina in 2005 cand am plect in Italia unde locuiec si muncesc momentan.Intrebarea mea ieste are sau nu copilul meu dreptul la alocatie in Romania vazind ca ii cetatean roman?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 20 Martie 2014
Din Legea 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii:
Art. 1
(1) Se instituie alocatia de stat pentru copii ca forma de ocrotire a sttului acordata tuturor copiilor, fara discriminare.
......

Art. 6
(1) Stabilirea dreptului de alocatie de stat pentru copii se face pe baza cererii si a actelor din care rezulta indeplinirea conditiilor de acordare a acestui drept.
(2) Cererea se face in numele copilului, de catre persoanele prevazute la art. 4 alin. (1)-(3).
(3) Dupa implinirea varstei de 14 ani, cererea se poate face si de catre copil, cu incuviintarea reprezentantului sau legal.
(4) Dreptul la alocatia de stat pentru copii se stabileste incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul, iar plata drepturilor se face incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.
(5) In cazul in care cererea este inregistrata ulterior lunii in care s-a nascut copilul, plata alocatiei de stat pentru copii se poate face si pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.
.....

Prin urmare, daca ati depus dosarul pentru alocatie si nu ati primit raspuns va puteti adresa AJPIS - Agenţiei Judeţeane pentru Plăţi şi Inspecţie Socială - in raza careia aveti domiciliul sau Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială la adresa de email : anps@prestatiisociale.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref.alocatie copil BarbuViorica BarbuViorica am nascut pe 04.09.2015 si am depus dosarul pentru alocatie pe 18.09.2015.Am primit in luna noiembrie in cont alocatia copilului pe luna noiembrie,dar pentru ... (vezi toată discuția)
Alocatie copii dor73 dor73 Buna seara! In 25 dec. 2012 fetita mea a implinit varsta de 18 ani ,dar era eleva in clasa a XII-a . Mai avea dreptul sa primeasca alocatieinsa nu a mai ... (vezi toată discuția)
Alocatie 18 ani Marutu123 Marutu123 Buna ziua. Am implinit in luna decembrie 18 ani . In ianuarie am primit banii (banuiesc ca pe decembrie), dar in februarie n-am mai primit nici un ban. M-am ... (vezi toată discuția)