avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copii

Buna seara! In 25 dec. 2012 fetita mea a implinit varsta de 18 ani ,dar era eleva in clasa a XII-a . Mai avea dreptul sa primeasca alocatieinsa nu a mai primit nimic.Unde ar trebui sa ma adresez si ce ar trebui sa fac pt. ca sa recuperez banii care i se cuvin , deoarece a terminat liceul si nu a mai primit nimic ? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dor73 , utilizator 13:24, 23 Noiembrie 2013
Legea nr.61/1993 prevede:
Art. 1
(1) Se instituie alocatia de stat pentru copii ca forma de ocrotire a sttului acordata tuturor copiilor, fara discriminare.
(2) Beneficiaza de alocatie de stat pentru copii toti copiii in varsta de pana la 18 ani.
(3) Alocatia de stat pentru copii se acorda si tinerilor care au implinit varsta de 18 ani, care urmeaza cursurile invatamantului liceal sau postliceal, organizate in conditiile legii, pana la terminarea acestora.
....

Puteti depune o sesizare la Agentiei pentru Plati si Inspectie Sociala Judeteana au la Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala , email : : anps@prestatiisociale.ro
Multumesc mult pentru indrumari. Cu siguranta ne sunteti de mare ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie 18 ani Marutu123 Marutu123 Buna ziua. Am implinit in luna decembrie 18 ani . In ianuarie am primit banii (banuiesc ca pe decembrie), dar in februarie n-am mai primit nici un ban. M-am ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat laur2013 laur2013 as dori lamurire privind legea 61/1993 republicata art.1 aln. 3 care cuprinde dreptul de alocatie dupa 18 ani in cazul in care urmezi cursurile scolare. am ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat dupa varsta de 18 ani (la studenti?) ContSters198982 ContSters198982 Buna ziua! Va rog foarte mult sa ma informati daca, alocatia de stat se da si studentilor la zi sau doar daca inca sunt elevi dupa ce au implinit varsta de 18 ... (vezi toată discuția)