am nascut pe 04.09.2015 si am depus dosarul pentru alocatie pe 18.09.2015.Am primit in luna noiembrie in cont alocatia copilului pe luna noiembrie,dar pentru luna octombrie nu am primit alocatie.De ce nu am primit alocatie pe luna octombrie?
Legea nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii
Art.6
...
(4) Dreptul la alocaţia de stat pentru copii se stabileşte începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, iar plata drepturilor se face începând cu luna următoare depunerii cererii.
(5) În cazul în care cererea este înregistrată ulterior lunii în care s-a născut copilul, plata alocaţiei de stat pentru copii se poate face şi pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.
....
In speta, adresati-va Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala in raza careia aveti domiciliul sau ANPIS - Agentiei Nationale pentru Plati si Inspectie Sociala - , email: anps@prestatiisociale.ro
Alocatie pentru copil
iandar
Buna am si ieu o problema am un baietel de 5 anisori.Baietelul sa nascut in Italia.In 2008 cand sa nascut copilul am solicitat statului Roman alocatie pentru ... (vezi toată discuția)