avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Casare si trimitere spre rejudecare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Casare si trimitere spre rejudecare

Mi-a fost admis un recurs la curtea de apel si s-a dispus casarea si trimiterea spre rejudecare aceleiasi instante, ce inseamna asta? se rejudeca de tribunal sau de curtea de apel? cat dureaza pana primesc termen? am sanse de castig?
Cel mai recent răspuns: mobexport , utilizator 18:12, 6 Martie 2012
Se trimite la tribunal unde se va rejudeca cauza de catre instanta de fond sau apel, dupa caz.
asa, si? cand imi va da termen, aproximativ? am sanse de castig?
Termenul va fi cel mai aproape peste o luna.
Nu stiu pe ce s-a pronuntat instanta de fond si care e motivul de casare ca sa pot sa-mi dau o parere asupra soluiei.
pai sa sintetizez...taxa de prima inmatriculare...mi-a fost respinsa actiunea in contencios administrativ pentru ca nu am respectat termenul ala de 30 zile in care trebuia sa contest decizia de calcul a taxei si alt motiv ca s-a prescris actiunea in 3 ani??? si in motivele de recurs am aratat ca am facut procedura prealabila conform legii contenciosului administrativ si am aratat ca obligatiile fiscale se prescriu in 5 ani..cam asta e pe scurt..
Trebuie sa mergeti la CA si sa luati decizia instantei. In dispozitiv scrie motivele casarii si ce va trebui sa aiba in vedere instanta care va rejudeca. Aveti grija ca, de obicei, dosarul se intoarce la acelasi judecator care v-a dat solutia gresita. Daca este asa, iar judecatorul nu se va abtine din proprie initiativa, la primul termen de judecata solicitati-i sa se abtina. Astfel dosarul va fi distribuit altui complet de judecata.
Succes

Alte discuții în legătură

Cai de atac adinutza.2008 adinutza.2008 Am un dosar pe rol - litigii de munca - drepturi banest in care eu sunt reclamantul. Pana acum am castigat de doua ori in instanta insa cealalta parte a facut ... (vezi toată discuția)
Actiune insuficient timbrata vasilemb vasilemb Buna ziua, Tribunalul Ilfov a emis recent o sentinta definitiva ce a fost atacata prin apel de catre debitoare pe motiv ca taxa de timbru platita de ... (vezi toată discuția)
Casare cu rejudecare omatcons omatcons Bună ziua. Am un proces în calitate de pârât având ca obiect -fond funciar-, la o judecătorie din MM. În primă instanţă acţiunea reclamantului a ... (vezi toată discuția)