avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... contributie la sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

contributie la sanatate

Pentru venituri obtinute din contract civil in anul 2011 ce trebuie facut pentru a plati contributia aferenta la sanatate ? Se face o declaratie sau se incheie un contract la casa de sanatate? Multumesc mult pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: carmen_danciu , utilizator 15:37, 15 Februarie 2012
Daca nu mai aveti venituri sub forma de salariu sau din activitati independente, veti plati contributia de sanatate de 5,5% aplicata la venitul obtinut dar nu mai putin de un salariu de baza minim brut pe tara. Trebuie sa mergeti la casa de sanatate de care apartineti cu o copie dupa contractul civil si dupa cartea de identitate, veti incheia un contract cu ei si va vor da o declaratie pe care o veti completa cu venitul obtinut.

Multumesc mult pentru raspuns.
Dar cum intelegeti urmatorul paragraf :
Veniturile din conventii civile sunt tratate incepand cu anul 2011, indiferent de optiunea catre impozit anticipat sau final, drept venit din activitati independente, potrivit art. 52 indice 1 din Codul fiscal.
In consecinta, incepand cu anul 2011, indiferent daca beneficiarul veniturilor opteaza pentru impozit anticipat sau final, el va datora contributia asiguratului la asigurarile sociale de sanatate, potrivit art. 257 alin. 2 lit. b) din Legea 95/2006. De aceea, pentru veniturile din conventii civile, se datoreaza contributia la sistemul asigurarilor sociale de sanatate, indiferent daca persoana care realizeaza aceste venituri realizeaza si alte venituri asupra carora se datoreaza contributia la sistemul asigurarilor sociale de sanatate, cum ar fi veniturile din salarii. copiat de la adresa [ link extern ] ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S-au reintrodus conventiile civile ? glo glo buna ziua , a si vrea sa stiu daca s-au reintrodus conventiile civile . (vezi toată discuția)
Plata contributii sanatate pentru o conventie civila din 2010 marius_wiz marius_wiz buna ziua am avut o conventie civila din 2010 am incasat o singura plata in 2010 , iar in 2011 am depus declaratia la fisc, am platit impozitul de 16 %. ... (vezi toată discuția)
Plata cass pe 5 ani in urma acatanas acatanas Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: din anul 2002 pana in prezent sunt angajata cu CIM la o firma unde mi s-au platit regulat toate contributiile ... (vezi toată discuția)