avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand pot iesi la pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand pot iesi la pensie?

Nascut 21.04.1961 , barbat - conditii normale -1 an si 7 luni
- condtii deosebite - 1 luna
conditii specaile - 26 ani si 3 luni si 25 zile
gr I (Lg. 3/1977) - 1 an 5 luni si 11 zile
stagiu aferent grupe/conditii de munca - 13 ani si 6 luni
Stagiu total de cotizare - 44 ani 5 luni si 24 zile
Intrebare: Cand pot iesi la pensie de drept, sau anticipata tinand cont ca am lucrat numai in conditii deosebite?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:13, 15 Februarie 2012
depinde daca unitatea unde ati lucrat se afla pe lista agreata pt conditii speciale
Da. Ma intereseaza mai mult anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
ghiorghe, utilizator
Limita de varsta la 52 de ani.Reducere cu 13 ani din 65 a varstei standard de pensionare.

Tabelul nr. 2

Stagiul de cotizare Reducerea varstei standard de pensionare cu:
realizat in conditii Ani Luni
speciale
(ani impliniti

26 de ani si peste 13 —

Pensia anticipata nu prezinta nici o importanta,fiind la 60 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie limita de varsta ionutalex86 ionutalex86 Buna ziua . Numele meu este Lamasanu Ionut si vin cu o nelamurire din partea tatalui meu. Nu stie sigur daca i-a calculat corect aceasta decizie cu grupele de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata marianmihai marianmihai tatal meu nascut la data de 11.08.1955 a fost pensionat cf. legii nr.19/2000 la data de 05.07.2006.drepturile au fost stabilite incepand cu data de ... (vezi toată discuția)
Dosar de pensionare jordy23 jordy23 Buna seara. Doresc sa va adresez o intrebare cu speranta ca ne puteti ajuta. Tatal meu a depus recent o cerere pentru pensionare dar a fost respinsa Va pot da ... (vezi toată discuția)